Deze cursus is verlopen

Motiverende gespreksvoering voor medici

Motiverende Gespreksvoering is een manier van gesprekken voeren waarin de begeleider op zoek gaat naar de veranderwens van de ander en de ambivalentie die deze verandering belemmert. Vervolgens gebruikt de begeleider specifieke gesprekstechnieken om deze ambivalentie op te lossen en concrete stappen te zetten richting gedragsverandering. Motiverende Gespreksvoering vermindert weerstand en versterkt de intrinsieke motivatie voor verandering....

310
20 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 310

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
28 Feb 2019
28 Feb 2021
20 Punten
ABC1
Huisarts
28 Feb 2019
28 Feb 2021
20 Punten
ABC1
Physician Assistant
28 Feb 2019
28 Feb 2021
20 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
28 Feb 2019
28 Feb 2021
20 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Trainers

Mevrouw Y. Veenstra, Verpleegkundig Specialist-GGZ MSc

Mevrouw Gerda. H. Kolen, Trainer/opleider, MINT-lid

Voorbereiding op de groepstraining

Het is verplicht om vooraf aan elke bijeenkomst de e-learning-modules (4 modules) te doorlopen: ‘Motiverende Gespreksvoering’ van de GGZ-Ecademy.

We gaan er van uit dat u via uw eigen instelling toegang heeft tot dit leerportaal. Als dat niet mogelijk is, kunt u contact met ons opnemen.

Inleiding

Motiverende Gespreksvoering is een manier van gesprekken voeren waarin de begeleider op zoek gaat naar de veranderwens van de ander en de ambivalentie die deze verandering belemmert. Vervolgens gebruikt de begeleider specifieke gesprekstechnieken om deze ambivalentie op te lossen en concrete stappen te zetten richting gedragsverandering. Motiverende Gespreksvoering vermindert weerstand en versterkt de intrinsieke motivatie voor verandering. Begeleiders die getraind zijn in Motiverende Gespreksvoering kunnen doelbewust gedragsverandering beïnvloeden door hun communicatie. Dat gebeurt in een stijl vanuit acceptatie, compassie en samenwerking. Het versterken van het zelfvertrouwen en het ontlokken van zelfmotiverende uitspraken is een belangrijke eigenschap van Motiverende Gespreksvoering.

VNN, Verslavingszorg Noord Nederland

opleidingen@vnn.nl
27, Leonard Springerlaan, Groningen, 9727KB