Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Agressiereductie

  Zorgverleners in de 1e lijn worden in toenemende mate geconfronteerd met teleurgestelde, ontevreden of wanhopige patiënten en/of omstanders die hen beledigen, uitschelden, bedreigen of zelfs aanvallen. Tijdens deze agressiereductie training leert u adequaat te reageren op verbaal agressief gedrag. De medewerker wordt zicht bewust dat zijn of haar eigen gedrag altijd gedrag bij een ander oproept. Door zich bewust te worden van het eigen gedrag, zowel verbaal als non-verbaal, is de medewerker beter in staat conflictueuze situaties te voorkomen dan wel in de kiem te smoren door effectief te de-escaleren.

  add 6.0 punten
  euro_symbol € 460.00

  € Nascholingskosten abonnée DOKh (factuur): € 340,00 Nascholingskosten niet abonnée DOKh (factuur): € 460,00 Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-01-2019 t/m 04-02-2019 Onbekend Alkmaar
  02-05-2019 t/m 09-05-2019 Onbekend Amsterdam
  20-11-2019 t/m 27-11-2019 Onbekend Alkmaar
  description

  Omschrijving

  Ervaringsgericht leren is bepalend voor deze training. De theorie zal in het eerste dagdeel kort en praktisch uiteen worden gezet. De theorie sluit aan bij de dagelijkse praktijk. De deelnemers leren de verschillende vormen van agressie herkennen en zullen in de 2e bijeenkomst oefenen met een professionele trainingsacteur. Daarmee zullen ze de invloed van hun eigen gedrag ervaren. Het escalerend dan wel de-escalerend gedrag van de medewerker en de invloed op het gedrag van de agressor wordt inzichtelijk gemaakt. Men leert welk gedrag het beste kan worden ingezet bij de verschillende agressievormen teneinde de agressie effectief te reduceren. De volgende aspecten komen daarbij aan bod: verbale en non-verbale communicatie, zelfbewustzijn, LSD (luisteren, samenvatten, doorvragen).

  Bij de spanningscontrol-oefening leert de medewerker wat spanning doet en op welke wijze de medewerker de spanning kan laten wegvloeien teneinde op een rationele wijze het conflict te kunnen oplossen.

  list

  Programma

  Data:

  Woensdag 20 november 2019: 1/2

  Woensdag 27 november 2019: 2/2

  Tijdstip:

  18.00 - 21.00 uur

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Het verkrijgen van inzicht in het ontstaan van agressief gedrag; Het herkennen van de diverse (verbale) agressie vormen (A,B,C); Het adequaat kunnen reageren op de verschillende vormen van agressie; Het hanteren van agressiereducerende technieken; Het omgaan met emoties; Het adequaat stellen van grenzen; Gebruik te maken van geweldloze communicatie.

  business

  Organisatie

  business Stichting DOKh
  phone 0725279100
  mail_outline secretariaat@dokh.nl
  place Robijnstraat 6 1812 RB ALKMAAR

  DOKh staat voor kwalitatief hoogwaardige nascholingen voor eerstelijns zorgverleners, georganiseerd door een enthousiast team van zorgverleners en bureaumedewerkers. We hebben de bevoegdheid om accreditatie toe te kennen voor de medewerkers in de huisartsenpraktijk.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up