Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Onbegrepen patiënten van binnenuit bereiken

  Hoe kan ik beter communiceren met patiënten met psychische problematiek?

  Herkent u dit? U hebt ervaring met een scala aan patiënten, maar patiënten met psychische problemen zetten u toch regelmatig voor raadsels. Traumatische ervaringen, angst- of stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek: het is uw focus van behandeling niet maar heeft wél direct invloed op het contact met u. Bijvoorbeeld: tijdens een gesprek wordt een patiënt schijnbaar uit het niets overspoeld door boosheid of verdriet waardoor gesprek amper meer mogelijk is. Of: u hebt een goed doortimmerd behandelplan maar in een volgend gesprek blijkt uw patiënt niet erg therapietrouw.

  place Zeist
  add 5 punten
  euro_symbol € 450.00
  event 29-03-2019
  access_time 09:30 - 16:15

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  29-03-2019 09:30 - 16:15 Zeist
  description

  Omschrijving

  We komen ze allemaal tegen: patiënten die u met vraagtekens achterlaten. Omdat u niet begrijpt wat er in ze omgaat, omdat ze niet in beweging te krijgen lijken, omdat u geen aansluiting vindt of omdat u bezig bent met eigen belevingen zoals irritaties of onmacht. Psychische aandoeningen compliceren hoe dan ook het contact en u kunt zich bij deze patiënten flink onthand voelen. Het is niet vanzelfsprekend dat u hen bereikt, dat het besprokene juist wordt geïnterpreteerd of dat reacties rationeel en invoelbaar zijn.

  Deze nascholing geeft u meer zicht op de binnenwereld van deze patiënten en handvatten voor een beter en effectiever contact. Een combinatie van informatie en praktische vaardigheden helpt u om uw communicatie met hen te verbeteren. We gebruiken daarbij mentaliserende posities, de Roos van Leary en motiverende gespreksvoering als theoretische maar oh zo praktisch toepasbare kaders. Weten wat u doet, waarom u het doet en hoe u het doet in gesprek met die onbegrepen patiënt. En er morgen mee aan de slag kunnen!

  list

  Programma

  De cursus start om 09.30 uur (registratie vanaf 09.00 uur) en wordt rond 16.15 uur afgesloten.

  business

  Organisatie

  business SCEM Conference Services / Education Permanente
  mail_outline scem@scem.nl
  place Kerkstraat 21 4196 AA Tricht
  keyboard_arrow_up