Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Masterclass Bijzondere Doelgroepen : Verslaving

  Allemaal vragen waar je tegenaan loopt als je werkt met bijzondere doelgroepen. Deze module combineert evidence-based geneeskunde met praktische tips van ervaren artsen, zodat je beter voorbereid de werkvloer op gaat.

  place Utrecht
  add 4.0 punten
  euro_symbol € 195.00
  access_time 09:00 - 14:00

  € Inschrijving voor één module kost € 195,- Huisartsen die werkzaam zijn voor medTzorg-FMMU hebben een aantal voordelen wanneer zij zich inschrijven voor alle modules of per module. Kijk op de site van de aanbieder (via de 'inschrijven' button) voor deze voordelen.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  02-02-2019 09:00 - 14:00 Utrecht
  19-09-2019 17:00 - 22:00 Utrecht
  18-01-2020 09:00 - 14:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  (Huis) artsen die in instellingen werken, krijgen te maken met vragen rond middelenmisbruik die veel verder gaan dan wat ze in de huisartsopleiding geleerd hebben. Hoeveel verantwoordelijkheid draagt iemand voor zijn verslaving, is het een gedragsprobleem of een hersenziekte ? Welke risico’s loopt een nieuwe verpleeghuisbewoner die in de thuissituatie gewend was aan flink alcoholgebruik bij plotselinge onttrekking ? Hoe ga je om met een dronken arrestant in de politiecel, of een GHB-gebruiker die door zijn aanhouding plotseling zonder drugs komt te zitten ? Hoe kom je het best in gesprek over verslaving en welke valkuilen zijn er bij het voorschrijven van medicinale GHB ? Zomaar een greep uit de vele vragen waar artsen-voor-bijzondere-doelgroepen dagelijks op de werkvloer tegenaan lopen. Dit blok uit de masterclass voor artsen van bijzondere doelgroepen combineert evidence-based geneeskunde met praktische tips van ervaren artsen, zodat de zorgverleners nog beter toegerust de werkvloer op gaan.


  Korte toelichting docent(en)

  Tim Peeters en Martijn Ruiten werken beide sinds lange tijd in justitiële inrichtingen en binnen de arrestantenzorg. Ze hebben uitgebreide ervaring met alle aspecten van middelengebruik en het onthouden van middelen.

  business

  Organisatie

  business FMMU bv en medTzorg
  mail_outline nheemskerk@fmmu.nl
  place Herculesplein 357 3584 AA Utrecht
  keyboard_arrow_up