Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • NHG Opfriscursus Triage in de dagpraktijk

  Deze cursus is uitsluitend bedoeld voor assistentes en huisartsen die het laatste dagdeel van de NHG cursus Triage 10 maanden of langer geleden hebben gevolgd.


  In de NHG cursus ‘Triage in de dagpraktijk’ is aandacht besteed aan en geoefend met de gespreksvoering, de structuur van het Triagegesprek en het werken met de NHG-Triagewijzer. Het uitvragen van een mogelijk levensbedreigende situatie werd ook vanuit medisch inhoudelijk oogpunt behandeld (ABCD). 


  In deze Opfriscursus kijken we terug naar de leerpunten van de deelnemers die betrekking hebben op de gespreksvoering met de patiënt. Welke conclusies en voornemens bleken werkbaar in de dagelijkse praktijk? Welke leerpunten zijn wat weggezakt en welke nieuwe uitdagingen dienden zich aan? Een goede gespreksvoering zorgt immers voor een goed contact met de patiënt en een effectieve hulpverlening. 


  In deze Opfriscursus wordt tevens besproken wat er veranderd is in de nieuwe NHG Triagewijzer (augustus 2016) ten opzichte van de oudere versie.


  Om de afstemming van de werkwijze in de praktijk optimaal te laten verlopen beveelt het NHG de deelname van één of meer van de verantwoordelijke huisartsen dringend aan. 

  place Soest
  add 4.0 punten
  euro_symbol € 245.00
  access_time 16:00 - 20:30

  * Prijs: € WDH-lid € 245,- Niet WDH-lid € 306,25

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-05-2019 16:00 - 20:30 Soest
  description

  Omschrijving

  In vogelvlucht worden de belangrijkste handvatten voor gespreksvoering bij Triage herhaald, met gebruikmaking van de nieuwe NHG-Triagewijzer. Aan deze cursus wordt meegewerkt door een trainingsacteur zodat de deelnemers intensief kunnen oefenen met de materie (niet verplicht). Desgewenst kan het programma op maat worden aangepast. Er wordt geoefend aan de hand van casuïstiek of geluidsopnamen die door de deelnemers van tevoren wordt ingebracht, zodat hun ervaringen en knelpunten als basis kunnen dienen. van tevoren wordt ingebracht, zodat hun ervaringen en knelpunten als basis kunnen dienen.

  WAAROM DEELNEMEN?

  • U wilt uw kennis en vaardigheden m.b.t. gespreksvoering bij Triage vergroten, voortbouwend op leerpunten uit de eerder gevolgde training
  • U wilt de functionaliteit van de Triage in uw praktijk verbeteren


  list

  Programma

  • Essentiële wijzigingen in de nieuwe Triagewijzer (2018) t.o.v. de eerdere versie
  • Ervaringen, knelpunten en uitdagingen t.a.v. gespreksvoering in de Triage
  • Triage bij ‘oneigenlijke’ hulpvragen en emotioneel beladen situaties, in oefeningen met acteur
  • Communicatie tussen assistente en huisarts over Triage (incl. autorisatie)
  • Praktische leerpunten en handvatten.


  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland IA06-170
  mail_outline gaia@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN SOEST AMERSFOORT

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  keyboard_arrow_up