Deze cursus is verlopen

Vervolgcursus Oogheelkunde

oog

De Vervolgcursus Oogheelkunde is speciaal ontwikkeld voor huisartsen die de Verdiepingscursus Oogheelkunde hebben gevolgd en ingeschreven staan in het CHBB-register Oogheelkunde. In de cursus komen onderwerpen aan de orde die een verbreding en verdieping vormen op de onderwerpen die in de ‘basiscursus’ aan de orde zijn geweest. We starten deze keer met een presentatie over traumatologie. Daarna volgt het onderwerp uveïtis.

350
5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 350
Opmerking :incl eten

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
5 Punten
ABC1
Huisarts
5 Punten
ABC1
Physician Assistant
5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
5 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 80 %
Samenwerken 20 %
Omschrijving

Omschrijving

We starten met twee plenaire presentaties. Een nieuw onderdeel in de cursus vormt ‘het vragenuurtje’. We bieden u de gelegenheid om al uw vragen, twijfels, casuïstiek of valkuilen die u wilt delen in te brengen. In verband met de voorbereiding van de docenten dient u deze wel voorafgaande aan de cursus aan te leveren.

Uiteraard staat ook weer de goed gewaardeerde quiz met fundusfoto’s op het programma.

Na de pauze gaat u in kleine groepjes onder leiding van een ervaren docent zelf aan de slag met de spleetlamp op de polikliniek Oogheelkunde. De vaardigheden die u reeds in de ‘basiscursus’ heeft geleerd worden opgehaald en aangescherpt. We proberen de deelnemers hierbij op vaardigheidsniveau in te delen.

Inleiding

De Vervolgcursus Oogheelkunde is speciaal ontwikkeld voor huisartsen die de Verdiepingscursus Oogheelkunde hebben gevolgd en ingeschreven staan in het CHBB-register Oogheelkunde.

In de cursus komen onderwerpen aan de orde die een verbreding en verdieping vormen op de onderwerpen die in de ‘basiscursus’ aan de orde zijn geweest. We starten deze keer met een presentatie over traumatologie. Daarna volgt het onderwerp uveïtis.

Programma

15.00 Ontvangst en registratie

15.30 Opening en inleiding

15.40 Plenaire presentaties

16.40 Vragenuurtje

17:40 Beoordelen van fundusfoto’s in de praktijk

18:10 Pauze met (warm) eten

19.00 Verplaatsing naar de poli 

19:10 Oefenen spleetlampvaardigheden op de poli

21:00 Afsluiting

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.