Deze cursus is verlopen

Denken in urgenties en toestandsbeelden

Triage betekent dat men zich los moet maken van het denken in diagnoses en ziektebeelden. Bij ernstige medische incidenten blijkt het diagnose denken veelal een belangrijke rol te spelen. Tijdens de triage is het denken vanuit diagnoses een slechte manier om te bepalen hoe snel iemand gezien moet worden, immers uit onderzoek blijkt dat er nauwelijks verband is tussen de urgentie van een medische hulpvraag en de ernst van de diagnose.

Gratis
2 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Gratis
Opmerking :Deze cursus is NIET gratis, prijs in overleg met organisatie bij boeking.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
11 Jan 2019
31 Jan 2023
2 Punten
ABC1
Huisarts
11 Jan 2019
31 Jan 2023
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
11 Jan 2019
31 Jan 2023
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
11 Jan 2019
31 Jan 2023
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Het is veiliger om de urgentie van een hulpvraag te triëren op basis van het toestandsbeeld, analoog aan de ABCD-methodiek, dan op basis van een waarschijnlijkheidsdiagnose. De meerwaarde van toestandsbeeldgericht triëren geldt zowel voor acuut levensbedreigende situaties als voor de keuze tussen zien of niet zien bij minder acute maar zeker zo serieuze aandoeningen.

Aan de hand van casuïstiek wordt de deelnemer vertrouwd gemaakt met het denken in urgenties en een toestandsbeeldgerichte triage. 

Doelgroep: triagisten op de huisartsenpost en huisartsen

Groepsgrootte: 10 – 12 deelnemers

Duur: een dagdeel


Neem contact op met de aanbieder via de 'inschrijven' button voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Inleiding

Triage betekent dat men zich los moet maken van het denken in diagnoses en ziektebeelden. Bij ernstige medische incidenten blijkt het diagnose denken veelal een belangrijke rol te spelen.

Tijdens de triage is het denken vanuit diagnoses een slechte manier om te bepalen hoe snel iemand gezien moet worden, immers uit onderzoek blijkt dat er nauwelijks verband is tussen de urgentie van een medische hulpvraag en de ernst van de diagnose.

Latona Organisatie- & Opleidingsadvies

info@latonatrainingen.nl
4, Dektstraat, Baarle-Nassau, 5111EN