Deze cursus is verlopen

Hoe schrijf ik PrEP voor?

Pre-expositie Profylaxe (PrEP) is een nieuwe manier om te voorkomen dat iemand een HIV besmetting oploopt. PrEP bestaat uit een combinatie van 2 HIV remmers die profyalctisach gebruikt worden: dagelijks of rondom de seks. We zien recent een stijging van het aantal gebruikers van PrEP ook in Noord-Nederland. De kans dat u er in uw huisartsenpraktijk mee te maken krijgt is groot. Wellicht kunt u ook mannen die seks hebben met mannen wijzen op...

17.5
1 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 17.5

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Tijdens deze bijeenkomst gaat Fetzen de Groot, coördinator Sense Noord-Nederland, in op de achtergronden van de noodzaak van PrEP-gebruik en de organisatie van de PrEP-zorg in Noord-Nederland.

Liesbeth AB, huisarts, zal daarna aan de hand van de huidige PrEP richtlijn vertellen hoe u op een veilige manier PrEP kunt voorschrijven in uw eigen praktijk.

Inleiding

Pre-expositie Profylaxe (PrEP) is een nieuwe manier om te voorkomen dat iemand een HIV besmetting oploopt. PrEP bestaat uit een combinatie van 2 HIV remmers die profyalctisach gebruikt worden: dagelijks of rondom de seks. We zien recent een stijging van het aantal gebruikers van PrEP ook in Noord-Nederland. De kans dat u er in uw huisartsenpraktijk mee te maken krijgt is groot. Wellicht kunt u ook mannen die seks hebben met mannen wijzen op deze extra mogelijkheid om een HIV besmetting te voorkomen. Om het middel veilig te kunnen gebruiken zijn periodieke medische controles noodzakelijk. In deze bijscholing wordt u kort en bondig bijgepraat over de achtergronden van PrEP en de implicaties die het heeft voor uw handelen.

Cie Deskundigheidsbevordering Huisartsen Groningen, IA06-390

dkb@elann.nl
191, Damsterdiep, -E, GRONINGEN, 9713EC