Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Hoe schrijf ik PrEP voor?

  Pre-expositie Profylaxe (PrEP) is een nieuwe manier om te voorkomen dat iemand een HIV besmetting oploopt. PrEP bestaat uit een combinatie van 2 HIV remmers die profyalctisach gebruikt worden: dagelijks of rondom de seks. We zien recent een stijging van het aantal gebruikers van PrEP ook in Noord-Nederland. De kans dat u er in uw huisartsenpraktijk mee te maken krijgt is groot. Wellicht kunt u ook mannen die seks hebben met mannen wijzen op deze extra mogelijkheid om een HIV besmetting te voorkomen. Om het middel veilig te kunnen gebruiken zijn periodieke medische controles noodzakelijk. In deze bijscholing wordt u kort en bondig bijgepraat over de achtergronden van PrEP en de implicaties die het heeft voor uw handelen.

  place Groningen
  add 1 punten
  euro_symbol € 17.50
  event 22-01-2019
  access_time 17:30 - 18:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  22-01-2019 17:30 - 18:30 Groningen
  description

  Omschrijving

  Tijdens deze bijeenkomst gaat Fetzen de Groot, coördinator Sense Noord-Nederland, in op de achtergronden van de noodzaak van PrEP-gebruik en de organisatie van de PrEP-zorg in Noord-Nederland.

  Liesbeth AB, huisarts, zal daarna aan de hand van de huidige PrEP richtlijn vertellen hoe u op een veilige manier PrEP kunt voorschrijven in uw eigen praktijk.

  business

  Organisatie

  business Cie Deskundigheidsbevordering Huisartsen Groningen, IA06-390
  mail_outline dkb@elann.nl
  place Damsterdiep 191-E 9713 EC GRONINGEN
  keyboard_arrow_up