Deze cursus is verlopen

Toetsvragen maken

Veel docenten worstelen met het maken van toetsvragen. Herken je de vragen: • Moet ik altijd vier opties verzinnen bij een toetsvraag? • Kan ik een casus maken? • Hoe ontwerp ik een goede vraag waarmee ik kan toetsen of studenten de stof kunnen toepassen? Herken je bovenstaande vragen of heb je andere vragen? Dan is deze workshop iets voor jou. Let op: Alleen docenten van de opleidingen geneeskunde, bewegingswetenschappen en...

Gratis
1 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
1 Punten
ABAN
Arts
1 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
1 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
1 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
1 Punten
ABAN

Competenties

Professionaliteit en kwaliteit 100 %
Omschrijving

Omschrijving

In anderhalf uur tijd geven wij je een overzicht van de tips en trucs bij het maken van multiple choice vragen. Bekende valkuilen worden besproken. Op verzoek kunnen eigen vragen besproken worden en geven we je, indien gewenst, suggesties voor verbetering. Tijdens de workshop kun je bovendien uitgebreid discussiëren over valkuilen en verbeteringen en zo mogelijk eigen toetsvragen bespreken met collega’s.

Inleiding

Veel docenten worstelen met het maken van toetsvragen. Herken je de vragen:

• Moet ik altijd vier opties verzinnen bij een toetsvraag?

• Kan ik een casus maken?

• Hoe ontwerp ik een goede vraag waarmee ik kan toetsen of studenten de stof kunnen toepassen?

Herken je bovenstaande vragen of heb je andere vragen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Let op: Alleen docenten van de opleidingen geneeskunde, bewegingswetenschappen en tandheelkunde van het UMCG kunnen zich inschrijven voor deze cursus.

Programma

16.30 Inleiding

16.45 Bespreken van voorbeeldvragen

17.30 Bespreken van eigen vragen

18.00 Afsluiting

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.