Deze cursus is verlopen

Goede voornemens Verandering voeding, beweging en leefstijl

Vlak na het symposium is het Blue Monday, zo’n dag waarvan sommige onderzoekers zeggen dat het een van de treurigste dagen van het jaar is. De feestdagen zijn definitief voorbij. Het is vaak grauw, grijs en koud. De meeste goede voornemens zijn al weer in de prullenbak verdwenen, helaas.  Maar niet in 2019! Wij willen u tijdig inspireren en motiveren om komend jaar uw maar ook de goede voornemens van uw patiënt te doen laten...

Gratis
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
6 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 80 %
Omschrijving

Omschrijving

Zie programma.

Rode draden van dit symposium:

-Verandering begint bij jezelf

-Bewustwording

-Leefstijl verandering moet en kan elk moment beginnen

 

Inleiding

Vlak na het symposium is het Blue Monday, zo’n dag waarvan sommige onderzoekers zeggen dat het een van de treurigste dagen van het jaar is. De feestdagen zijn definitief voorbij. Het is vaak grauw, grijs en koud. De meeste goede voornemens zijn al weer in de prullenbak verdwenen, helaas. 


Maar niet in 2019! Wij willen u tijdig inspireren en motiveren om komend jaar uw maar ook de goede voornemens van uw patiënt te doen laten slagen. En wat zijn de goede voornemens van het UMCG eigenlijk? U hoort het tijdens dit symposium.

Programma

Samen met deskundigen willen we nieuwe kennis en praktische tips met u delen. Hierbij zijn 3 hoofdthema’s gekozen:

- Leefstijl: waarom is verandering zo lastig, en hoe lukt het wel ? En kan het wel in 10 minuten? Bent u het adviseren ook weleens zat? Is dat erg?

- Voeding: ooit van het stamppotdieet gehoord? Weet u wat ‘the Hungry Brain’ is? Zijn leptines echt zo veelbelovend? Heb je het ooit zo zout gegeten?

- Beweging: exercise = medicine en maakt u jaren jonger, echt waar? Wat en voor wie is pre-revalidatie? En wat doet een beweegcoach?


13.45 Ontvangst en inschrijving

14.00 Opening en start programma

16.00 Pauze

18.25 Buffet in het Personeelsrestaurant

21.20 Afsluiting

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.