• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Master of Business Administration (MBA)

  De gezondheidszorg en al haar deelmarkten zijn aan veranderingen onderhevig. Vrijheidsgraden voor eigen ondernemerschap in de zorg nemen toe, concurrentie doet haar intrede en financieringsmogelijkheden als ‘venture capital’ nemen toe. Deze veranderingen vragen meer bedrijfskundige kennis en inzicht van de manager van morgen!

  Ben jij op zoek naar verdere groei tot topprofessional in de zorg door verbreding van je bedrijfskundige kennis en ontplooiing als manager of ondernemer? Wil je reflectie op jouw eigen managementpraktijk en leren van praktijkcases van binnen en buiten de gezondheidszorg? Of wil je jouw loopbaanperspectief vergroten omdat je meer voor jouw zorgbedrijf en voor jezelf gaat betekenen?

  place Zeist
  add 40 punten
  euro_symbol € 29,990.00
  event 18-09-2018 tot 15-01-2021

  € exclusief € 3.350,- accommodatiekosten

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  18-09-2018 t/m 16-04-2020 Onbekend Zeist
  15-04-2019 t/m 15-01-2021 Onbekend Zeist
  description

  Omschrijving

  De MBA van VvAA Business School is dé MBA van de Nederlandse gezondheidszorg. In deze voor de gezondheidszorg turbulente tijden dagen wij je uit om op een innovatieve en creatieve manier naar jouw zorgmarkt, organisatie en patiënten te kijken.

  • Onze professoren en topdocenten hebben academisch kennisniveau, ruime praktijkervaring en sterke didactische vaardigheden
  • Leer van uitgebreide cases binnen en buiten de zorg
  • Met ons action learning onderwijs leer je met én van jouw mede-zorgprofessionals
  • Uitgebreide (team)begeleiding gedurende je studie
  • Zeer gevarieerd studieprogramma met theorie, casestudies, discussies en een focus op kritisch denken
  • Het uitgekiende programma is goed inpasbaar in de dynamiek van werk en privéleven

  Als afstudeeropdracht in het tweede jaar maak je géén theoretische thesis, maar een echt te operationaliseren bedrijfsplan voor een nieuw zorgbedrijf of nieuw zorgproduct in een nieuw segment van de zorg markt. Je maakt dit in jouw projectgroep, samen met mede-deelnemers. Jij of jouw werkgever zijn in de gelegenheid zich te ontwikkelen als aandeelhouder van dat nieuwe bedrijf.

  De afstudeercommissie bestaat, naast onze professoren, ook uit een venture capitalist van een zakenbank (een potentiële investeerder in jouw nieuwe zorgbedrijf)!

  list

  Programma

  Om jou in je persoonlijke- en professionele ontwikkeling te laten groeien is ons MBA-curriculum opgebouwd uit een academisch bedrijfskundig en een professioneel programma. Tezamen vormen dit essentiële aspecten voor succesvolle bedrijfsvoering binnen een ziekenhuis, kliniek of zorgonderneming.

  Het programma bestaat uit 10 bedrijfskundige modules en 15 professionele modules. Van marketing tot management in de zorg, van finance tot e-health en van strategie tot leiderschap – alle onderdelen die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen als manager en leider.

  In het eerste jaar voer je samen met je projectgroep een managementopdracht uit, bestaande uit een strategische praktijkcase die uitmondt in jullie thesis. Het Masterpiece bedrijfsplan in het 2e jaar wordt ook per groep gemaakt, deze presenteer en verdedig je met je projectgroep voor de afstudeercommissie. De 10 bedrijfskundige modules worden gedeeltelijk als groep én individueel getentamineerd. Voor je tentamens en de 2 theses moeten voldoende beoordelingen worden behaald om de bul te kunnen behalen.

  Met uitzondering van de module Change Management (Ashridge, UK) worden alle modules in het Nederlands gedoceerd.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  De claim van ons MBA programma is niet voor niets ‘Anders leren kijken’. VvAA Business School laat jou in je persoonlijke en professionele ontwikkeling groeien.

  Het brede programma van academisch bedrijfskundige en professionele modules bestaat uit onder andere marketing, mondiaal management, strategie, finance, ICT, leiderschap en change management. Daarnaast besteden wij ruime aandacht aan nieuwe ontwikkelingen en thema’s zoals waarde- en riskmanagement, digital marketing, innovatie, e-health en economie.

  Tijdens jouw MBA ontwikkel je je leiderschapskwaliteiten en werk je samen met een brede vertegenwoordiging van medisch specialisten en zorgprofessionals. Maar bovenal leer je de theorie en opgedane kennis op een onderbouwde manier te vertalen naar jouw eigen praktijksituatie en kansen voor verbetering te creëren.

  business

  Organisatie

  business VvAA groep b.v. /Opleidingen & Teamcoaching B.V.
  mail_outline a.hoek@vvaa.nl
  place Orteliuslaan 750 3528 BB Utrecht
  keyboard_arrow_up