Deze cursus is verlopen

Van Krevelenlezing III - Eetstoornissen

De derde Van Krevelenlezing staat in het teken van eetstoornissen. Keynote spreker is Prof.dr. Eric F. van Furth, bijzonder hoogleraar eetstoornissen bij de afdeling psychiatrie van het LUMC en directeur van het TOPGGz erkende Centrum Eetstoornissen Ursula. Ook tijdens deze lezing zullen ervaringsdeskundige jongeren op de presentaties reflecteren. Let op: De accreditatie wordt aangevraagd voor 1 dagdeel, op dit moment is het nog...

Gratis
2 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Feb 2019
28 Feb 2019
2 Punten
ABC1
Huisarts
01 Feb 2019
28 Feb 2019
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Feb 2019
28 Feb 2019
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Feb 2019
28 Feb 2019
2 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 50 %
Maatschappelijk handelen en preventie 50 %
Omschrijving

Omschrijving

Dr. D. Arn. van Krevelen - profeet in eigen land

In het begin van de 20e eeuw werd voor het eerst de term autisme genoemd door Hans Asperger en Leo Kanner. Na de verschijning van de 1e DSM in de jaren ’50, publiceert kinderpsychiater Dirk Arnold van Krevelen in 1952 het artikel Een geval van 'Early Infantile Autism' in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. In de jaren daarna verwerft Van Krevelen vooral veel bekendheid in het buitenland. Hij organiseert internationale congressen rondom de kinderpsychiatrie en schrijft meerdere leerboeken. Zijn opvattingen over autisme en daaraan verwante stoornissen kunnen nog steeds als visionair omschreven worden. Hij onderscheidde zich door zijn belangstelling voor empirisch onderzoek.

Korte biografie

Na zijn studie medicijnen specialiseerde Van Krevelen zich in de Psychiatrie en Neurologie. Hij promoveerde in 1946 op zijn proefschrift ‘Het eenige kind, een bijdrage tot de psychologie en psychopathologie van het kind’. Na de Tweede Wereldoorlog begon hij in Den Haag een psychiatrische praktijk en was hij korte tijd waarnemend hoofd van de sectie Geestelijke Gezondheid van de Militair Geneeskundige Dienst. Van 1953 tot 1955 was hij hoofd van de Jeugdpsychiatrische Dienst in Rotterdam. In 1950 werd Van Krevelen als privaatdocent, in 1956 als lector Kinderpsychiatrie aan de Leidse Universiteit benoemd. Vanaf 1955 tot 1972 was hij tevens geneesheer-directeur van de Paedologische Kliniek Curium in Oegstgeest, het huidige Curium-LUMC.

Inleiding

De derde Van Krevelenlezing staat in het teken van eetstoornissen. Keynote spreker is Prof.dr. Eric F. van Furth, bijzonder hoogleraar eetstoornissen bij de afdeling psychiatrie van het LUMC en directeur van het TOPGGz erkende Centrum Eetstoornissen Ursula. Ook tijdens deze lezing zullen ervaringsdeskundige jongeren op de presentaties reflecteren.


Let op: De accreditatie wordt aangevraagd voor 1 dagdeel, op dit moment is het nog niet duidelijk voor hoeveel uur dit precies is. Op deze site zijn de accreditatiepunten onder voorbehoud. Zodra de punten zijn toegekend zijn deze te zien op de site van de aanbieder via de 'inschrijven' button. Tijd en locatie ook onder voorbehoud.

Boerhaave Nascholing

boerhaavenascholing@lumc.nll
21, Hippocratespad, LEIDEN, 2333ZD