Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • EKC vervolgcursus Incidenten in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost

  De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor veilige gezondheidszorg. Openheid rondom fouten en incidenten naar patiënten en collega’s draagt bij aan veilige zorg. In elke huisartsenpraktijk en op elke huisartsenpost komen fouten en incidenten voor. Hoe kan je ervoor zorgen dat de kans op herhaling van eenzelfde incident kleiner wordt. En hoe ga je om met je collega’s en met patiënten als er onbedoeld iets niet goed is gegaan?

  add 4 punten
  euro_symbol € 155.00
  event 13-11-2018 tot 04-04-2019

  € leden: gratis

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  13-11-2018 Onbekend Onbekend
  15-01-2019 Onbekend Onbekend
  04-04-2019 Onbekend Onbekend
  description

  Omschrijving

  In deze cursus leer je meer over de meest voorkomende factoren die een rol spelen bij incidenten in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost. Je bespreekt incidenten aan de hand van casuïstiek en geluidsfragmenten van gesprekken op de huisartsenpost. Je leert hoe om te gaan met de patiënten en collega’s na incidenten of klachten. Na afloop van de cursus heb je een methode en plan om in de toetsgroep te leren van elkaars fouten en incidenten. 

  Let op: deze cursus is anders dan de EKC vervolgcursus: Veilig Incident Melden. De cursus Veilig incident melden besteedt meer aandacht aan het leren analyseren van incidenten en het creëren van een cultuur in de samenwerking die veilig incident melden mogelijk maakt.

  business

  Organisatie

  business NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
  mail_outline r.mimpen@nhg.org
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL UTRECHT
  keyboard_arrow_up