Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Sportgeneeskunde: Symposium Blessurediagnostiek in het Voetbal

  Op woensdag 27 februari 2019 vindt op de KNVB Campus in Zeist voor de derde keer het voetbalmedisch symposium plaats. Dit jaar staat de eerste fase van iedere voetbalblessure centraal: de diagnostiek. Het symposium gaat in op de diagnostiek van de meest voorkomende voetbalblessures (enkel-, knie-, en liesblessures), de mogelijkheden van echografische diagnostiek en de on-field en off-field zorg van hoofdletsel. Er is wederom een internationale expert te gast als keynote spreker Prof. dr. Jean-Benoît Morin, hoogleraar sportgeneeskunde aan de Faculty of Sport Sciences in Nice, Frankrijk.

  place Zeist
  add 4 punten
  euro_symbol € 99.00
  event 27-02-2019
  access_time 14:00 - 18:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  27-02-2019 14:00 - 18:00 Zeist
  description

  Omschrijving

  Tijdens het voetbal-medisch symposium zal prof. dr. Morin ‘force velocity profiling’ (FVP) toelichten. Op basis van een FVP kan men analyseren hoe de training ingesteld dient te worden om effectiever te sprinten of te springen.

  Naast prof. dr. Morin zullen de volgende sprekers kritisch kijken naar de diagnostiek van verschillende voetbalblessures.

  Drs. Edwin Goedhart is als sportarts al ruim 20 jaar actief in het profvoetbal. Hij is nu werkzaam als medisch manager op het SMC KNVB sinds 2013.

  Dr. Rien Heijboer is orthopedisch chirurg en meer dan 20 jaar consulent van Feyenoord. Hij is lid van de medische staf van het Nederlands Elftal, daarnaast is hij voorzitter van de sportorthopaedische werkgroep van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

  Rob Langhout is Fysio- en manueel therapeut werkzaam bij Fysiotherapie Dukenburg in Nijmegen, voormalig NEC. Zijn lezing gaat over diagnostiek bij liesblessures in het voetbal.

  Meindert Martens MSc is Sport- /manueel therapeut bij NAC Breda en docent echografie NT-e. Hij gaat ons vertellen over echografische diagnostiek bij voetbalblessures

  Drs. Floor Groot is Sportarts werkzaam bij De Sport- en Beweegkliniek in Haarlem en sinds 2013 als sportarts betrokken bij Jong Oranje. Hij gaat spreken over diagnostiek bij knieblessures in het voetbal.

  business

  Organisatie

  business Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde
  mail_outline sos@sportgeneeskunde.com
  place Professor Bronkhorstlaan 10A 3723 MB BILTHOVEN

  De Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg richt zich onder andere op het ontwikkelen en geven van cursussen en workshops, zoals u vindt in het cursusprogramma. Doel is de kwaliteit van de sportgezondheidszorg te verhogen, waardoor sporters en patiënten een optimale advisering en zorg geboden kan worden.

  keyboard_arrow_up