Deze cursus is verlopen

Sportgeneeskunde: Symposium Blessurediagnostiek in het Voetbal

Bewegingsapparaat

Op woensdag 27 februari 2019 vindt op de KNVB Campus in Zeist voor de derde keer het voetbalmedisch symposium plaats. Dit jaar staat de eerste fase van iedere voetbalblessure centraal: de diagnostiek. Het symposium gaat in op de diagnostiek van de meest voorkomende voetbalblessures (enkel-, knie-, en liesblessures), de mogelijkheden van echografische diagnostiek en de on-field en off-field zorg van hoofdletsel. Er is wederom een international...

99
4 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 99

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
4 Punten
ABC1
Huisarts
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
4 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Tijdens het voetbal-medisch symposium zal prof. dr. Morin ‘force velocity profiling’ (FVP) toelichten. Op basis van een FVP kan men analyseren hoe de training ingesteld dient te worden om effectiever te sprinten of te springen.

Naast prof. dr. Morin zullen de volgende sprekers kritisch kijken naar de diagnostiek van verschillende voetbalblessures.

Drs. Edwin Goedhart is als sportarts al ruim 20 jaar actief in het profvoetbal. Hij is nu werkzaam als medisch manager op het SMC KNVB sinds 2013.

Dr. Rien Heijboer is orthopedisch chirurg en meer dan 20 jaar consulent van Feyenoord. Hij is lid van de medische staf van het Nederlands Elftal, daarnaast is hij voorzitter van de sportorthopaedische werkgroep van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

Rob Langhout is Fysio- en manueel therapeut werkzaam bij Fysiotherapie Dukenburg in Nijmegen, voormalig NEC. Zijn lezing gaat over diagnostiek bij liesblessures in het voetbal.

Meindert Martens MSc is Sport- /manueel therapeut bij NAC Breda en docent echografie NT-e. Hij gaat ons vertellen over echografische diagnostiek bij voetbalblessures

Drs. Floor Groot is Sportarts werkzaam bij De Sport- en Beweegkliniek in Haarlem en sinds 2013 als sportarts betrokken bij Jong Oranje. Hij gaat spreken over diagnostiek bij knieblessures in het voetbal.

Inleiding

Op woensdag 27 februari 2019 vindt op de KNVB Campus in Zeist voor de derde keer het voetbalmedisch symposium plaats. Dit jaar staat de eerste fase van iedere voetbalblessure centraal: de diagnostiek. Het symposium gaat in op de diagnostiek van de meest voorkomende voetbalblessures (enkel-, knie-, en liesblessures), de mogelijkheden van echografische diagnostiek en de on-field en off-field zorg van hoofdletsel. Er is wederom een internationale expert te gast als keynote spreker Prof. dr. Jean-Benoît Morin, hoogleraar sportgeneeskunde aan de Faculty of Sport Sciences in Nice, Frankrijk.

Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde

sos@sportgeneeskunde.com
10, Professor Bronkhorstlaan, A, BILTHOVEN, 3723MB