Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Wintercursus 2018 Infectieziekten

  Deze cursus is bedoeld voor huisartsen in de regio van WDH Breda.


  Wintercursus 2018


  INFECTIEZIEKTEN

  ‘van schapenstal tot Zanzibar’ inheemse en exotische infecties

  let op; bij inschrijving bent u automatisch ingeschreven voor alle 3 de avonden

  (9 uur geaccrediteerd)

  10 december 2018

  14 januari 2019

  14 februari 2019

  Kenniscentrum Amphia Molengracht


  Geachte collega,


  Volgens traditie ontvangt u hierbij de uitnodiging voor de jaarlijkse wintercursus. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘infectieziekten, van schapenstal tot Zanzibar’. 

  In 3 avonden wordt het thema van verschillende invalshoeken benaderd: van zoönosen, ziekten na bezoek aan de tropen tot influenza en antibiotica-resistentie in onze eigen praktijk. 

  We beginnen op 10 december met de schapenstal: Alfons Olde Loohuis, gepensioneerd huisarts, komt spreken over zoönosen en q-koorts. 

  Alfons Olde Loohuis, altijd werkzaam geweest in Herpen, kwam als eerste huisarts in aanraking met de Q-koortsuitbraak en heeft dit samen met anderen landelijk onder de aandacht gebracht. Hij is deskundige op dit gebied en lid van het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen, het netwerk voor professionals in de humane en veterinaire gezondheidszorg. Hij is een goede spreker en beloofd veel interactie. 

  Hij komt bij ons spreken via ZLTO Nederland, die ons benaderde vanwege een samenwerkingsproject met dierenartsen. Deze zijn ook uitgenodigd zijn voor deze avond, dus voldoende mogelijkheid om eens met elkaar in contact te komen. 

  In januari gaan we verder met ‘Zanzibar’: het thema ‘reizen, pre- en postexpositie’ in samenwerking met de GGD West Brabant en de vakgroep interne geneeskunde. Wat kan de GGD arts ons vertellen over preventie t.a.v. reizigersziekten?

  Welke signalen of symptomen kunnen wij als huisartsen herkennen bij tropische infecties en hoe gaan we pragmatisch te werk? 

  In februari sluiten we af met infectieziekten in het hier en nu, in samenwerking met de vakgroep medische microbiologie. We worden bijgepraat over het altijd interessante onderwerp antibiotica en resistentie, in combinatie met het onderwerp influenza en de zin en onzin van de griepvaccinatie. Zeker in deze tijd een relevant en interessant onderwerp! 


  Hopelijk tot dan,


  Namens de WDH Breda eo,

  Roel Peeters

  Cecile Wauters

  Hans van Nispen

  Mariëlle Segeren

  Elsemieke Verweel

  Bart van der Putten

  Floris Uffen

  Jos Hectors

  Mariëtte Smithuis

  Ingrid van Erk

  place Breda
  add 9 punten
  euro_symbol € 90.00
  event 10-12-2018 tot 14-02-2019

  € Inschrijven kan alleen voor de gehele wintercursus (3 avonden), de kosten zijn 120 euro. Wij verzoeken u dit bedrag over te maken op IBAN NL45 ABNA 049.64.82.319, tnv WDH Breda, ovv ‘Wintercursus 2018’.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  10-12-2018 t/m 14-02-2019 Onbekend Breda
  business

  Organisatie

  business Stg WDH Breda e.o. IA06-230
  mail_outline imvanerk@gmail.com
  place Keiweg 167 4902 PD Oosterhout
  keyboard_arrow_up