• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • E-learning: Wat moet je als huisarts met migraine?

  Wij nemen u mee aan de hand van een aantal patiënten met hoofdpijn die de huisarts bezoeken. De doktersassistente heeft al gemeld dat er veel mensen een afspraak hebben gemaakt naar aanleiding van de migraineweek. U kijkt de NHG-Standaard na en probeert in uw hoofd de diagnostische criteria en behandelmogelijkheden op een rij te zetten.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  description

  Omschrijving

  Doel

  Deze e-learning is bedoeld om u in maximaal 1 uur tijd bekend te maken met migraine en de behandeling van patiënten met migraine. Dit zal helpen om de zorg voor patiënten met migraine te verbeteren. Ook beginnende zorgverleners in het neurotisch veld (denk aan ANIOS en AIOS en startende hoofdpijnverpleegkundigen) kunnen met deze e-learning hun kennis vergroten.

     list

  Programma

  Opzet

  Aan de hand van een vijftal casus zullen onderstaande leerdoelen aan bod komen. Tijdens de e-learningen zullen vragen over de behandelde onderwerpen gesteld worden. Aan het eind van het programma maakt de deelnemer een toets waarin de verworven kennis getest zal worden. Een deel van de onderwerpen die aan bod komen zijn gericht op de het stellen van de diagnose en dd., respectievelijk rode vlaggen en een deel richt zich op de behandeling.


  Werkwijze

  De e-learning vang aan met en starttoets waarbij u geen feedback krijgt op een gegeven antwoorden. Aansluitend volgt u de training die bestaat uit casuïstiek met vragen. Wanneer u deze hebt afgerond sluit u de e-learning af met een eindtoets.

  Om accreditatie te kunnen aanvragen dient u minimaal 70% van de vragen in de eindtoets goed te beantwoorden. Wanneer u een lagere score hebt kunt u de eindtoets nog twee keer herkansen.

  U kunt de e-learning pauzeren en vervolgen waar u hebt gepauzeerd.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Aan het einde van het e-learning programma:

  • Bent u in staat om patiënten met migraine te herkennen
  • Kunt u een aanvalsbehandeling starten en bijstellen
  • Kunt u zonodig een preventieve behandeling toepassen
  • Weet u waar en wanneer expertise ingeroepen moet worden bij een neuroloog of hoofdpijncentrum
  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland
  mail_outline info@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN Soest

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up