• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Outbreak management.

  Infectieziekten kunnen leiden tot outbreaks: uitbraken met een razendsnelle verspreiding. Soms blijft zo’n uitbraak beperkt tot een enkele instelling. Bijvoorbeeld een uitbraak van het norovirus in een verpleeghuis. Maar een andere keer gaat het om een grotere epidemie, zoals de recente mazelenuitbraak in de bible belt. Wil jij leren hoe je daar als professional het beste op kunt anticiperen? Doe dan deze module.

  place Utrecht
  add 24.0 punten
  euro_symbol € 1,600.00
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  26-11-2019 t/m 17-12-2020 09:30 - 16:30 Utrecht
  12-05-2020 t/m 20-05-2020 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Wat je leert

  Hoe je tijdens een outbreak samenwerkt met betrokken instanties

  Deze module is een keuze-onderdeel van de medische vervolgopleiding Maatschappij & gezondheid (M&G) 1e fase en de opleiding Verpleegkundige M&G – profiel algemene gezondheidszorg. Je kunt deze module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

  Er zijn verschillende disciplines en organisaties betrokken bij het onder controle krijgen – en houden – van een uitbraak van een infectieziekte. Meerdere actoren in het veld spelen bovendien een (grote) rol. Daardoor is een gestructureerde aanpak noodzakelijk, evenals oog voor de juiste maatregelen op de juiste tijd en plaats. Deze module biedt de handvatten en bereid je voor op goed management bij een outbreak.

  De onderwerpen die we tijdens deze module behandelen, zijn onder meer risico-assessment, beslissingsbevoegdheden, juridische aspecten en procesevaluaties.

  Daarnaast besteden we aandacht aan belangrijke instituten in het veld, zoals:

  • het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb).
  • het Outbreak Management Team (OMT).
  • het Bestuurlijk AfstemmingsOverleg (BAO).
  • de Geneeskundige HulpverleningsOrganisaties in de Regio (GHOR’s).

  Verder behandelen we het belang van groepsdynamiek en je eigen (professionele) verantwoordelijkheden daarin. Tijdens de module wisselen we presentaties, opdrachten en de oefening van praktische vaardigheden met elkaar af. Onderwerpen worden besproken op basis van casuïstiek.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze vierdaagse module:

  • ben je bekend met de mechanismen en actoren die een rol spelen bij de management van een (grootschalige) uitbraak van infectieziekten.
  • weet je wat daarbij jouw taken en verantwoordelijkheden zijn, als professional en als burger.
  • kun je hierdoor beter samenwerken met alle betrokken instanties.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up