Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Herziene meldcode kindermishandeling & huiselijk geweld

  Op donderdag 6 december a.s. organiseert het KNMG district Flevoland/Zwolle een bijeenkomst over de herziene KNMG-meldcode Kindermishandeling & huiselijk geweld en het nieuwe handelingsprotocol van Veilig Thuis voor leden van het KNMG.

  Afwegingskader vervangt stap5 van de KNMG meldcode kindermishandeling & huiselijk geweld

  Per 1 januari 2019 verandert het Besluit verplichte meldcode. Het wordt een professionele norm om een melding te doen bij Veilig Thuis als er vermoedens zijn van acute en/of structurele onveiligheid. Om te bepalen of daar sprake van is, is een nieuw afwegingskader ontwikkeld. Vanaf 1 januari 2019 is het wettelijk verplicht voor artsen om te werken met het nieuwe afwegingskader. Een spreker van de KNMG zal ingaan op de inhoud van het afwegingskader alsmede de andere wijzigingen in de meldcode.

  Radarfunctie Veilig Thuis

  Met de nieuwe wetgeving zal ook de werkwijze van Veilig Thuis veranderen. De nieuwe werkwijze van VT is uitgewerkt in het nieuwe 'Model Handelingsprotocol Veilig Thuis', dat per 1 januari 2019 in werking treedt. Hierdoor wordt niet alleen aan directe, maar ook aan duurzame veiligheid gewerkt. Een spreker van Veilig Thuis zal ingaan op de inhoud van het nieuwe Model Handelingsprotocol Veilig Thuis. 

  De praktijk

  Een vertrouwensarts bespreekt een casus uit de praktijk. Na de pauze wordt de zaal uitgenodigd om aan de hand van stellingen en casuïstiek met elkaar in discussie te gaan.

  place Zwolle
  add 2 punten
  euro_symbol € 0.00
  event 06-12-2018
  access_time 18:30 - 21:15

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  06-12-2018 18:30 - 21:15 Zwolle
  list

  Programma

  18.00 uur Inloop inclusief koud buffet

  19.00 uur Opening door KNMG-districtsvoorzitter

  19.05 uur Het afwegingskader en de KNMG-meldcode kindermishandeling & huiselijk geweld, Ellen Burgering (beleidsadviseur KNMG)

  19.25 uur Gemeld, en dan? De nieuwe werkwijze van Veilig Thuis, Cobie Oosterhuis (procesregisseur Veilig Thuis IJsselland)

  19.45 uur Een casus uit de praktijk, Lia Jak (vertrouwensarts , Veilig Thuis Gelderland NO)

  20.00 uur Pauze

  20.15 uur Interactieve discussie aan de hand van casuïstiek/stellingen

  21.15 uur Afsluiting en drankje

  business

  Organisatie

  business KNMG district Zwolle Flevoland
  mail_outline knmgdistrict.flevoland.zwolle@gmail.com
  place Veenweg 3 8051 EL Hattem
  keyboard_arrow_up