Deze cursus is verlopen

Verenso congres | Oud en benauwd

De vergrijzing in Nederland neemt toe. Dat betekent dat de groep kwetsbare ouderen en patiënten met een complexe zorgvraag groeit, evenals het aantal van hen dat thuis blijft wonen. De specialist ouderengeneeskunde vormt in dit veld een onmisbare speler omdat deze beschikt over een geheel eigen expertise. Als geen ander weten specialisten ouderengeneeskunde dat richtlijnen en protocollen voor veel kwetsbare ouderen niet voldoen. Ook ervaren...

4000
5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 4000
Opmerking :Leden Verenso: € 285,- Aios: € 115,- Senior leden Verenso: € 115-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
09 Nov 2018
30 Nov 2019
5 Punten
ABC1
Huisarts
09 Nov 2018
30 Nov 2019
5 Punten
ABC1
Physician Assistant
09 Nov 2018
30 Nov 2019
5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
09 Nov 2018
30 Nov 2019
5 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 50 %
Omschrijving

Omschrijving

De vergrijzing in Nederland neemt toe. Dat betekent dat de groep kwetsbare ouderen en patiënten met een complexe zorgvraag groeit, evenals het aantal van hen dat thuis blijft wonen. De specialist ouderengeneeskunde vormt in dit veld een onmisbare speler omdat deze beschikt over een geheel eigen expertise. Als geen ander weten specialisten ouderengeneeskunde dat richtlijnen en protocollen voor veel kwetsbare ouderen niet voldoen. Ook ervaren we veel diagnostische uitdagingen. Toch moeten we elke dag beslissingen nemen over het al dan niet doen van aanvullend onderzoek of het starten van een behandeling. Hoe doet u dat? Welke dilemma’s ervaart u?

Aandacht voor uw dagelijkse praktijk

Een van de gezondheidsproblemen waar een specialist ouderengeneeskunde regelmatig mee te maken heeft, is benauwdheid bij ouderen. Het is een veelvoorkomende en voor patiënten vaak angstaanjagende klacht die verschillende oorzaken kan hebben. Tijdens ons congres kunt u uw kennis toetsen en waar nodig bijspijkeren en is er ruimte om ervaringen te delen. Wat zijn recente ontwikkelingen in achterliggende oorzaken van benauwdheid, zoals hartfalen en COPD? Hoe gaat u om met rokende ouderen? En wat kunnen we leren van andere disciplines? We bieden een programma aan dat inspeelt op uw dagelijkse praktijk en aandacht heeft voor de bijzondere expertise van de specialist ouderengeneeskunde.

Laat u inspireren!

Op deze dag mogen we twee experts uit ons eigen vakgebied verwelkomen, namelijk Leonoor van Dam van Isselt en Daisy Jansen, beiden specialist ouderengeneeskunde. Sander de Hosson en Wanda de Kanter zijn longartsen met een landelijke bekendheid die graag met u in discussie gaan over palliatieve zorg en roken. Om u minder keuzestress te bezorgen hebben we dit jaar voor een beperkt aantal sessies gekozen waarin we met elkaar de verdieping opzoeken. 

Het belooft een inspirerende dag te worden die u helpt om de regie nog beter in handen te nemen.


N.B. Dit jaar is er voor gekozen geen voorinschrijving voor de parallelsessies te hebben, u kunt op de dag zelf kiezen aan welke sessie u wilt deelnemen.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH