• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • E-learning: integrative pain management

  Chronische pijn is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Uit een grote Europese studie blijkt dat één op de vijf volwassen Europeanen lijdt aan chronische pijn. Chronische pijn veroorzaakt een hoge zorgconsumptie en een groot verlies aan arbeidscapaciteit. De totale directe en indirecte kosten voor Nederland worden geschat op €20 miljard per jaar (Boonen 2005) en zijn vele malen hoger dan de kosten voor diabetes, hartziekten en kanker. 10 Uit verschillende internationale studies blijkt dat de behandeling van chronische pijn door 34-79% van de patiënten als onvoldoende wordt beschouwd (Breivik 2006, Smalbrugge 2007, Van Herk 2006). Ook bij een recente Nederlandse inventarisatie onder patiënten met chronische pijn wordt de kwaliteit van de pijnbestrijding als matig ervaren (Voerman 2015).

  Pijn is complex en wordt multifactorieel bepaald. Voeding, psychosociale, biochemische, neurologische, mentale en fysieke factoren spelen een rol. Conventionele behandeling bestaat vaak uit medicatie. Een groeiend besef van de nadelen van pijnmedicatie, met name ook van opioiden, maakt dat de behoefte bij patienten en artsen groeit aan meer en andere behandelmogelijkheden.

  Deze e-learning geeft een goed beeld van de huidige behandelmogelijkheden voor pijn. Tevens geeft het een recent overzicht van de evidence voor andere behandelmethoden als voeding, kruiden en mind-bodytechnieken, Chineze geneeskunde bij hoofdpijn, IBS, neuropathie, lage rugklachten, trigeminus neuralgie en andere pijnklachten.


  Let op:

  Voor huisartsen, medische specialisten en andere artsen: Ondanks dat deze elearning voor Amerikaanse artsen geaccrediteerd is, heeft de KNMG geenaccreditatiepunten toegekend. Wel is het mogelijk -zoals vaker bij internationale scholingen/congressen- om met het Amerikaanse certificaat (11 CME) dat je per mail ontvangt, bij je eigen wetenschappelijke vereniging een individueel verzoek tot accreditatie in te dienen.

  laptop E-learning
  add 11.0 punten
  euro_symbol € 275.00

  business

  Organisatie

  business Amsterdam School for Integrative Medicine & Health BV
  mail_outline simone@schoolforintegrativemedicine.nl
  place Kennemerstraatweg 464 B kamer 1.4.03 1851 NG Heiloo
  keyboard_arrow_up