Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • GHC: Zorgpad Wondzorg

  Wonden worden normaliter verzorgd door de huisarts, een POH of een wijkverpleegkundige, vaak in onderlinge afstemming en samenwerking. Meestal gaat dit goed maar soms vordert de genezing van een wond niet. Als een wond gedurende drie weken geen genezingstendens vertoont, kan de huisarts inzet vragen van een verpleegkundig specialist (VS) voor wondzorg. Met de thuiszorgorganisaties is afgesproken dat bij een niet voldoende genezende wond altijd eerst met de huisarts wordt afgestemd, voordat een VS wondzorg wordt ingeschakeld. Een VS wondzorg voert niet alleen diagnostiek en behandeling uit, maar instrueert zo nodig ook de wijkverpleegkundige en/of de POH die de verdere wondbehandeling gaat uitvoeren. Indien nodig komt de VS wondzorg nogmaals langs voor ondersteuning. Uit onderzoek is gebleken dat de continu├»teit van zorg op deze manier verbetert, de duur van de wondgenezing korter is en de kosten van zorg en wondmaterialen afnemen. Een ander voordeel voor de veelal kwetsbare ouderen met wonden is dat de zorg aan huis wordt uitgevoerd. 


  In deze nascholing worden drie veel voorkomende wondsoorten behandeld: decubitus, diabetische voet en ulcus cruris. In de nascholing worden diagnostiek en behandeling afgewisseld met casu├»stiek. 


  Deze nascholing is alleen voor GHC-leden.

  place Groningen
  add 3 punten
  euro_symbol € 50.00
  event 11-12-2018
  access_time 17:30 - 21:10

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-12-2018 17:30 - 21:10 Groningen
  list

  Programma

  17.30 uur Ontvangst met soep en broodjes

  18.15 uur Inleiding zorgpad wondzorg door Joke Beukema, GHC

  18.25 uur Decubitus door Marita Schlepers, VS UMCG

  19.15 uur Diabetische voet door Christine Rogge, VS Allerzorg

  20.05 uur Koffie-/theepauze

  20.20 uur Ulcus cruris door Kitty van Es, VS Icare

  21.10 uur Afsluiting

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Deelnemers leren over de diagnostiek van wonden en de vormen van behandeling en weten hoe en wanneer ze het zorgpad wondzorg kunnen inzetten. 

  business

  Organisatie

  business Cie Deskundigheidsbevordering Huisartsen Groningen, IA06-390
  mail_outline dkb@elann.nl
  place Damsterdiep 191-E 9713 EC GRONINGEN
  keyboard_arrow_up