Deze cursus is verlopen

Cursus Stop to Practice

Als medisch specialist draagt u de grote verantwoordelijkheid voor goede zorg voor uw patiënt. U functioneert daarom op het toppen van uw kunnen en dit brengt risico’s met zich mee. Een combinatie van mondige patiënten, hoge administratielast en gebrek aan sociale steun vormen een extra belasting voor uw persoonlijke gezondheid. Voor het leveren van de beste kwaliteit van zorg zijn veerkracht en bevlogenheid essentieel. Stelt u uw eigen...

2495
30 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 2495
Opmerking :€2495,- voor zeven dagen inclusief hand-outs, naslagwerk, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
30 Oct 2018
31 Dec 2021
30 Punten
ABC1
Huisarts
30 Oct 2018
31 Dec 2021
30 Punten
ABC1
Physician Assistant
30 Oct 2018
31 Dec 2021
30 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
30 Oct 2018
31 Dec 2021
30 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 70 %
Omschrijving

Omschrijving

Als medisch specialist draagt u de grote verantwoordelijkheid voor goede zorg voor uw patiënt. U functioneert daarom op het toppen van uw kunnen en dit brengt risico’s met zich mee. Een combinatie van mondige patiënten, hoge administratielast en gebrek aan sociale steun vormen een extra belasting voor uw persoonlijke gezondheid.

Voor het leveren van de beste kwaliteit van zorg zijn veerkracht en bevlogenheid essentieel. Stelt u uw eigen gezondheid echter wel genoeg centraal? Heeft u oog voor uw mentale fitheid, flexibiliteit en balans? En hoe verbetert u uw eigen mentale gezondheid en ondersteunt u uw collega’s?

Werken in de gezondheidszorg is topsport! Leer de juiste technieken en vaardigheden voor zelfzorg, mentale fitheid en emotionele balans.

Nieuw in Nederland is het StoP-programma. Deze methodiek, die staat voor Stop to Practice, is geïnspireerd op Amerikaanse en Zweedse programma’s gericht op de positieve psychologie en dynamische opvattingen van het begrip gezondheid, waarbij flexibiliteit en behoud van eigen regie centraal staan.


Tijdens deze cursus staan drie werkvormen centraal: aandacht- & concentratietraining, narrative medicine en appreciative inquiry. Aan de hand van deze werkvormen behandelt u in zeven modules, verspreid over zes maanden, de uitdagingen van de medische beroepsoefening.


De inschrijving voor de tweede periode opent spoedig!

Programma

Aan bod komen:

  • Dag 1 en 2: Tweedaagse introductiemodule, kennismaking met de werkvormen en theoretische onderbouwing
  • Dag 3: Veerkracht en bevlogenheid – valkuilen en stressoren in de drukke werkomgeving herkennen
  • Dag 4: Presentie en distantie – de patiënt bijstaan met behoud van objectiviteit
  • Dag 5: Omgaan met fouten en calamiteiten – hoe gaat u om met uw eigen emoties?
  • Dag 6: De zorgrealiteit van nu – omgaan met de kritische patiënt
  • Dag 7: Continuous selfcare – plan van aanpak voor uw eigen gezondheid

Deze methodiek is uniek in Nederland en wordt voor het eerst door Medilex aangeboden. De cursus is specifiek ontwikkeld voor medisch specialisten en wordt verzorgd door Natascha Deguelle (gynaecoloog, voormalig arts voor arbeid en gezondheid, docent, mindfulnesstrainer) en Lilian Wirken (verloskundige, docent, coach, auteur, mindfulnesstrainer).

De cursus wordt verzorgd door Natascha Deguelle (gynaecoloog) en Lilian Wirken (verloskundige en coach) van MediModus.


De cursus vindt plaats op donderdag 22 november, vrijdag 23 november, donderdag 13 december, donderdag 17 januari, donderdag 14 februari, donderdag 14 maart en donderdag 11 april.

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR