Deze cursus is verlopen

Acute care voor huisarts met E-Learning module

Herkent u dit? Het toestandsbeeld van uw patiënt is plotseling verslechterd. Het is lastig om een differentiële diagnose te stellen aan de hand van de klachten en symptomen die op dat moment bekend zijn. In zo’n situatie wilt u direct kunnen handelen. Deze cursus gericht op de acute zorg helpt u als huisarts om professioneel, snel en effectief te handelen. Op deze dag vormt het benoemen van symptomen en het toestandsbeeld van de patiënt...

325
4 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 325
Opmerking :Inclusief koffie, thee en frisdranken, versnaperingen, cursusmateriaal en EMSchool certificering.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
28 Oct 2018
01 Dec 2019
4 Punten
ABC1
Huisarts
28 Oct 2018
01 Dec 2019
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
28 Oct 2018
01 Dec 2019
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
28 Oct 2018
01 Dec 2019
4 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Herkent u dit? Het toestandsbeeld van uw patiënt is plotseling verslechterd. Het is lastig om een differentiële diagnose te stellen aan de hand van de klachten en symptomen die op dat moment bekend zijn. In zo’n situatie wilt u direct kunnen handelen. Deze cursus gericht op de acute zorg helpt u als huisarts om professioneel, snel en effectief te handelen.

Op deze dag vormt het benoemen van symptomen en het toestandsbeeld van de patiënt met acute klachten volgens de ABCDE methodiek de leidraad voor de rest van de opleiding. In onze scenariolokalen oefenen wij de casuïstiek die in uw praktijk of huisartsenpost kan plaatsvinden. Het oefenen van de vaardigheden en scenario’s zijn gericht op uw patiëntenpopulatie, middelen en mogelijkheden.

Door het volgen van de E-Learning module hoeft u alleen nog het praktijkgedeelte op onze locatie te volgen. In één dagdeel (avond) maakt u de cursus compleet. De E-Learning module rondt u af op een moment dat het u uitkomt. De module bestaat uit een virtuele game waarbij alle noodzakelijke theoretische kennis aan de orde komt. Na boeking van deze opleiding ontvangt u van ons de inloggegevens en is het mogelijk om op elk gewenst tijdstip of plaats via een computer de module te volgen.

Bij het succesvol afronden van de Acute Care Huisarts cursus ontvangt u een certificaat van EMSchool. Om het certificaat geldig te houden dient u elke vijf jaar een herhalingstraining te volgen.


Deze cursus heeft een mogelijkheid tot open inschrijving maar kan ook InCompany worden gegeven. Neem bij het aanmelden van groepen of InCompany aanvragen contact met ons op voor speciale groepstarieven. Contact via: 0413-265115.


Aantal accredatiepunten onder voorbehoud

Programma

De open opleiding duurt 1 dagdeel (4 uur).

18.00-22.00

Leerdoelen

De huisarts kan de ABCDE methodiek toepassen bij een patiënt met acute en ernstige klachten en daarnaar handelen.

Na het doorlopen van de cursus bent u in staat om:

  • De geleerde vaardigheden uit te voeren;
  • De ABCDE methodiek te demonstreren;
  • Naar bevindingen te handelen;
  • De casus op de juiste wijze over te dragen aan de ketenpartner.


Emergency Medical School

Emergency Medical School biedt opleidingen aan op het gebied van acute geneeskunde. Wij faciliteren en ontwikkelen cursussen voor medische zorgprofessionals. De opleidingen vinden plaats op onze eigen locatie in Uden of InCompany op uw eigen werkplek. Onze opleidingen richten zich op reanimatie, acute care, instructeurs en EHBO/BHV.
info@emschool.nl
0413265115
2, Loopkantstraat, E, Uden, 5405 NB