Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Ja dokter, nee dokter... De praktijk de baas!

  Masterclass Efficiënte consultvoering en therapietrouw

  Consulten voeren is voor de meeste medici dagelijkse kost. Maar krijgt u als arts de werkelijke hulpvraag op tijd op tafel? Lukt het om diagnose en behandelplan duidelijk uit te leggen? Volgt de patiënt uw adviezen op en wordt het behandelplan uitgevoerd?

  U kent vast ook het ‘deurknopfenomeen’ en merkt dat sommige van uw patiënten ja zeggen en nee doen. Als uw spreekuren dan, mede hierdoor, ook nog eens uitlopen is dat zowel voor u als voor uw patiënten vermoeiend en stressvol.

  Efficiënte consultvoering

  In deze interactieve tweedaagse Masterclass besteden we o.a. aandacht aan efficiënte consultvoering. Hoe kunt u op een ontspannen manier een patiënt- en doelgericht consult voeren binnen de gestelde tijd?

  U verkrijgt verrassende inzichten in wat de invloed van uw eigen aard op het consult is. Wat zijn de valkuilen van de perfectionisten en de lieverds onder u die geen nee kunnen zeggen en hoe moet u hiermee omgaan? Hoe kunnen de verwachtingen van arts en patiënt gemanaged worden? Een juiste doelstelling, prioritering, gesprekstechnieken en inzichten in uw eigen aard(igheden) zijn van groot belang. De tips & trics van Lucie Douwes Dekker en uw medecursisten zorgen ervoor dat er daadwerkelijk iets kan gaan veranderen in uw consultvoering van morgen.

  Therapietrouw

  Om uw patiënten te motiveren moeten ze begrijpen wat ze mankeren en wat ze eraan kunnen doen. Aandachtopwekkende technieken zijn hiervoor onontbeerlijk. Maar ook het uitvragen van de acceptatie en het gebruik van de motivatiemeetlat zijn technieken om therapietrouw te bevorderen. Ja dokter nee dokter, kunt u zo veranderen in: ja dokter ja doen!


  place Putten
  add 12 punten
  euro_symbol € 1,295.00
  event 21-03-2019 tot 22-03-2019
  access_time 09:00 - 17:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  21-03-2019 t/m 22-03-2019 09:00 - 17:00 Putten
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na deze Masterclass weet u hoe u uw consulten ontspannen binnen de gereserveerde tijd kunt afronden, waarna uw patiënt tevreden de deur uitgaat en uw adviezen daadwerkelijk opvolgt.

  business

  Organisatie

  business Brainfeed
  mail_outline info@brainfeed.nl
  place Homeruslaan 20 3707 GS Zeist
  keyboard_arrow_up