• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Kaderopleiding Palliatieve Zorg 2019-2021.

  De Kaderopleiding Palliatieve Zorg leidt in twee jaar op tot kaderarts/consulent palliatieve zorg. De twee jaar wordt ingevuld met tien 2-daagse cursusdagen, stages etc.

  In het voorjaar van 2019 gaat de inschrijving voor de Kaderopleiding Palliatieve zorg 2019-2021 open.


  Palliatieve zorg is gericht op de verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten en families die te maken hebben met de problemen rond een levensbedreigende ziekte; palliatieve zorg voorkomt en verzacht het lijden door middel van vroege onderkenning en uitstekende diagnostiek en door middel van behandeling van pijn en andere problemen van lichamelijke, psychosociale en spirituele aard (WHO 2002).


  Palliatieve zorg wordt in Nederland beschouwd als onderdeel van reguliere zorg en zorgverleners worden geacht kwalitatief goede palliatieve zorg te kunnen verlenen. De Kaderopleiding Palliatieve Zorg wil de deskundigheid van artsen met betrekking tot palliatieve zorg vergroten, zodat zij in staat zijn patiënten goede zorg te bieden en andere zorgverleners op dit gebied te ondersteunen door het geven van informatie of adviezen en het verzorgen van scholing. De Kaderopleiding is bedoeld voor alle artsen die palliatieve zorg verlenen.


  De aangegeven kosten en locatie staan niet vast!

  place Beekbergen
  add 80.0 punten
  euro_symbol € 8,900.00
  access_time 12:00 - 12:00

  * Prijs: € Dit is een kostenindicatie uit 2017, kosten kunnen iets veranderd zijn.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  01-11-2019 t/m 20-06-2021 12:00 - 12:00 Beekbergen
  list

  Programma

  De Kaderopleiding bestaat uit 20 cursusdagen verspreid over ruim anderhalf jaar. Deze dagen worden georganiseerd als 10 tweedaagse bijeenkomsten die telkens plaats vinden op donderdag en vrijdag. Als voorbereiding op iedere tweedaagse ontvangen de deelnemers een literatuurpakket. Aan het cursorische deel van de opleiding nemen deskundigen deel die tot de (inter)nationale top van het vakgebied behoren. In kleine groepen wordt met een vaste begeleider gewerkt aan het trainen van consultatievaardigheden. Ook het leerproces wordt gevolgd en geëvalueerd in deze kleine groepen. De deelnemers werken na iedere tweedaagse een opdracht uit die betrekking heeft op één van de behandelde onderwerpen. Daarnaast zijn een onderwijspresentatie, een stage, een kwaliteitsverbeterproject en een portfolio onderdeel van de opleiding. De tijdsinvesterng bedraagt gemiddeld 7 uur per week (inclusief de opleidingsdagen).

  gps_fixed

  Leerdoelen

  De arts die de Kaderopleiding Palliatieve Zorg heeft gevolgd:

  • past kennis en vaardigheden op het gebied van de palliatieve zorg op een gespecialiseerd niveau toe;
  • verleent op een gestructureerde wijze consultatie aan andere zorgverleners;
  • bevordert deskundigheid op het gebied van de palliatieve zorg door het geven van onderwijs;
  • beoordeelt wetenschappelijke literatuur op kritische wijze en past uitkomsten toe in het eigen werk. 


  business

  Organisatie

  business GERION VUmc
  mail_outline gerion@vumc.nl
  place De Boelelaan 1109 kamer 9A-03 1081 HV Amsterdam
  keyboard_arrow_up