Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • E-learning: Epilepsie en verstandelijke gehandicapten in de ANW

  Epilepsie is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening. In Nederland heeft ongeveer één op de honderdvijftig mensen een vorm van epilepsie. Die verhouding is bij mensen met een verstandelijke beperking zelfs één op de drie.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 100.00

  € Voor WDH leden € 80,-, voor niet WDH leden € 100,- per deelnemer.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  29-07-2020 t/m 30-11-2020 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  Accreditatie

  De cursus is voor 1 punt geaccrediteerd voor Artsen Cluster 1 (ABC1) en baseerd op de richtlijn "Epilepsie”. Deze richtlijn is geautoriseerd door onder andere de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), de Nederlandse Vereniging voor Kinderneurologie (NVKN),de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG) en de Epilepsievereniging Nederland (EVN).

  list

  Programma

  De cursus start met een pre-toets; dit is een diagnostische toets om vooraf uw basiskennis vast te stellen. Uw antwoorden worden voorzien van feedback. De cursus bestaat uit vier verschillende delen. Het eerste deel, met de titel "De eerste aanval”, start met een inleiding en een praktijkgerichte casus. Daarna volgt de theoretische uitleg voorzien van video’s die verschillende epileptische aanvallen tonen. Na afloop worden deze aanvallen geanalyseerd. Binnen de theorie is veel ruimte voor verdiepende informatie.

  De andere drie delen van deze cursus kennen een soortgelijke opbouw, waarin casuïstiek en theorie elkaar afwisselen ondersteund met schema’s, tekeningen en vragen. De cursus sluit af met een toets, waarmee u uw opgedane kennis kunt testen. Bent u niet geslaagd voor de toets, dan kunt u deze twee keer herkansen.

  Deze cursus is op uw computer, maar ook op uw tablet te volgen. Thuis of op het werk, wanneer het u uitkomt het hele jaar door!

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van de cursus "Epilepsie en verstandelijk gehandicapten” kunt u diverse vormen van epilepsie herkennen die bij verstandelijk gehandicapten kunnen optreden. Ook weet u welke stappen u kunt ondernemen in de behandeling van een epileptische aanval en bent u bekend met de status epilepticus bij deze patiëntgroep.

  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland
  mail_outline info@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN Soest

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up