E-learning: Epilepsie en verstandelijke gehandicapten in de ANW

epilepsieepileptische aanvalepileptischepileptische aanvallenepilepticusverstandelijk gehandicaptenverstandelijk gehandicaptgehandicaptgehandicapten zorggehandicaptenzorggehandicaptenstatus epilepticus

Epilepsie is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening. In Nederland heeft ongeveer één op de honderdvijftig mensen een vorm van epilepsie. Die verhouding is bij mensen met een verstandelijke beperking zelfs één op de drie.

100
1 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 100
Kortingen
€ 80
Alleen voor leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 60 %

Doelen

Herkennen van verschillende vormen van epilepsie die bij verstandelijk gehandicapten kunnen optreden.
U leert welke stappen u kunt ondernemen in de behandeling van een epileptische aanval.
U bent bekend met de status epilepticus bij deze patiëntgroep.
Omschrijving

Epilepsie is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening.

In Nederland heeft ongeveer één op de honderdvijftig mensen een vorm van epilepsie. Die verhouding is bij mensen met een verstandelijke beperking zelfs één op de drie.


Na het volgen van de cursus "Epilepsie en verstandelijk gehandicapten” kunt u diverse vormen van epilepsie herkennen die bij verstandelijk gehandicapten kunnen optreden. Ook weet u welke stappen u kunt ondernemen in de behandeling van een epileptische aanval en bent u bekend met de status epilepticus bij deze patiëntgroep.


Inhoud

De cursus start met een pre-toets; dit is een diagnostische toets om vooraf uw basiskennis vast te stellen. Uw antwoorden worden voorzien van feedback. De cursus bestaat uit vier verschillende delen. Het eerste deel, met de titel "De eerste aanval”, start met een inleiding en een praktijkgerichte casus. Daarna volgt de theoretische uitleg voorzien van video’s die verschillende epileptische aanvallen tonen. Na afloop worden deze aanvallen geanalyseerd. Binnen de theorie is veel ruimte voor verdiepende informatie.

De andere drie delen van deze cursus kennen een soortgelijke opbouw, waarin casuïstiek en theorie elkaar afwisselen ondersteund met schema’s, tekeningen en vragen. De cursus sluit af met een toets, waarmee u uw opgedane kennis kunt testen. Bent u niet geslaagd voor de toets, dan kunt u deze twee keer herkansen.

Deze cursus is op uw computer, maar ook op uw tablet te volgen. Thuis of op het werk, wanneer het u uitkomt het hele jaar door!


Federatie WDH Midden-Nederland

info@wdhmn.nl
61, Dalplein, Soest, 3762BN