Deze cursus is verlopen

Basisscholing Hartfalen voor Huisartsen en Praktijkondersteuners

Circulatorius

Naar aanleiding van Connect Hartfalen bieden NWZ, HKN en HONK gezamenlijk een basisscholing aan over Hartfalen. Deze scholing wordt 4 keer gegeven. Op alle avonden zijn de kaderarts HVZ van HONK (Goof Zonneveld) of HKN (Jeroen Levert), een cardioloog van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) (Hans Boswijk of Jan van Ramshorst) en een verpleegkundig specialist van het NWZ (Miriam Wit, Karina Duin of Annet Bos) als sprekers...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Gratis
Opmerking :i.v.m. scholing m.b.t. uitbreiding ketenzorgprogramma kosteloos voor aangesloten ketenpartners

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
18 Sep 2018
17 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Huisarts
18 Sep 2018
17 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
18 Sep 2018
17 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
18 Sep 2018
17 Sep 2019
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Naar aanleiding van Connect Hartfalen bieden NWZ, HKN en HONK gezamenlijk een basisscholing aan over Hartfalen. Deze scholing wordt 4 keer gegeven. Op alle avonden zijn de kaderarts HVZ van HONK (Goof Zonneveld) of HKN (Jeroen Levert), een cardioloog van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) (Hans Boswijk of Jan van Ramshorst) en een verpleegkundig specialist van het NWZ (Miriam Wit, Karina Duin of Annet Bos) als sprekers aanwezig.

Leerdoelen:

Kennis van:

•Hartfalen; wat is hartfalen, verschil diastolisch en systolisch hartfalen, hoe wordt de diagnose gesteld, wat is het advies met betrekking tot de (medicamenteuze) behandeling en controles.

•De taak van de cardioloog in de behandeling en begeleiding van mensen met hartfalen in de 2de lijn

•De taak van de verpleegkundig specialist/ hartfalen verpleegkundige in de behandeling en begeleiding van mensen met hartfalen in de 2de lijn

•De taak van de huisarts en POH in de behandeling en begeleiding van mensen met hartfalen na terugverwijzing van de 2de  naar de 1ste lijn.

HONK Ketenzorg

info@honk.nu
5, Hertog Aalbrechtweg, a, Alkmaar, 1823DL