Deze cursus is verlopen

Dynamisch Leidinggeven

Een huisarts of apotheker in een huisartsenpraktijk of apotheek, maatschap of zorggroep geeft veelal indirect leiding. Direct aan medewerkers van de praktijk/apotheek, en indirect aan andere professionals. Zoals collegae huisartsen (in opleiding) en apothekers, multidisciplinaire teams en andere samenstellingen waar geen directe hiërarchische structuur bestaat. Daar komt nog bij dat de gemiddelde huisarts/apotheker geen extra...

129
4 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 129

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
05 Sep 2018
04 Sep 2019
4 Punten
ABC1
Huisarts
05 Sep 2018
04 Sep 2019
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
05 Sep 2018
04 Sep 2019
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
05 Sep 2018
04 Sep 2019
4 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 60 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Een huisarts of apotheker in een huisartsenpraktijk of apotheek, maatschap of zorggroep geeft veelal indirect leiding. Direct aan medewerkers van de praktijk/apotheek, en indirect aan andere professionals. Zoals collegae huisartsen (in opleiding) en apothekers, multidisciplinaire teams en andere samenstellingen waar geen directe hiërarchische structuur bestaat.


Daar komt nog bij dat de gemiddelde huisarts/apotheker geen extra opleiding of training gehad heeft over leidinggeven in het algemeen. Men leert het leidinggeven van collega’s en wellicht van een ‘voorbeeld’; een opleider of een collega die het van nature makkelijk afgaat of in ieder geval af lijkt te gaan.

Soms zijn de leidinggevende taken gedelegeerd aan een praktijk manager, maar ook hij/zij heeft vaak geen opleiding hiervoor gevolgd en is ‘in het vak gerold’

Voor beide doelgroepen is deze scholing zeer praktisch toepasbaar!

In 4 uur leren de deelnemers Dynamisch Leidinggeven aan professionals en andere medewerkers.

Leidinggeven is zowel een kunst als een kunde.  Situationeel Leidinggeven is een helder en eenvoudig model dat praktische handvatten geeft om effectief leiding te geven. Situationeel leidinggeven houdt in dat je als leidinggevende de stijl van leidinggeven aanpast aan de taakvolwassenheid van de medewerkers of college professional. Situationeel leidinggeven gaat uit van 4 stadia van taakvolwassenheid van medewerkers en ook van 4 leiderschapsstijlen.

In de workshop maken de deelnemers kort kennis met verschillende vormen van leiderschap, de minimale voorwaarden en de stijlen en stadia van taakvolwassenheid.

Leerdoelen:
Na de workshop hebben de deelnemers:

inzicht in de verschillende stijlen van leidinggeven

inzicht in de verschillende stadia van taakvolwassenheid

inzicht in de eigen voorkeursstijl

een persoonlijk actieplan mbt hun leiderschap in de dagelijkse praktijk opgesteld

Eerstelijns ServicePunt BV

info@eerstelijnsservicepunt.nl
20, Torenallee, Eindhoven, 5617BC