Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Kwaliteitsdag 2018, nieuwe stijl; Leren = verteren EKC training

  U bent van harte uitgenodigd op 15 november 2018 voor de jaarlijkse kwaliteitsdag voor EKC-en, WDH commissie en bestuurskader van de Federatie WDH Midden Nederland. In een nieuw jasje bieden wij u het volgende programma aan:

  place Amersfoort
  add 3 punten
  euro_symbol € 30.00
  event 15-11-2018
  access_time 16:00 - 20:30

  € WDH-lid: € 30,00 Niet WDH-lid: € 37,50

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  15-11-2018 16:00 - 20:30 Amersfoort
  description

  Omschrijving

  Opening door Cassandra Zwaan, Voorzitter Federatie WDH Midden Nederland

  Leren = Verteren, door Mark Mieras, wetenschapsjournalist
  Begrip is geen gestolde informatie. Betekenis (begrip van de wereld) en informatie (dat wat de zintuigen opvangen) zijn twee verschillende substanties. Goed beschouwd verwerken de hersenen niet de beelden en geluiden van buiten maar alleen hun eigen verwachtingen van die buitenwereld, plus een stroom van verrassing, over waar de verwachting botst met de werkelijkheid. Leren is - anders dan we dachten - niet informatie absorberen maar een interactief spel van verwachting en verrassing. Daarom vraagt leren om interactie, om context, om fouten durven maken. Deze en andere neurobiologische inzichten kunnen helpen om beter onderwijs te bouwen en een betere omgevingen te scheppen voor professionaliteit.

  EKC workshop Balans Werk privé
  Opzet EKC-vervolgcursus: Balans Werk-Privé

  Het doel van dit programma is een antwoord te vinden op vragen als: welke factoren zijn van invloed op mijn energie als huisarts, hoe herken ik een te hoge werkdruk en hoe kan ik die hanteren, hoe blijf ik energiek in het werk? Het programma reikt kennis aan over de factoren die de werksatisfactie van huisartsen positief of negatief beïnvloeden, en stimuleert de deelnemers om met praktische voornemens naar huis te gaan.
  Waarom deelnemen?

  Het huisartsenvak wordt door de meeste huisarts/EKC-en met veel plezier uitgeoefend; het contact met mensen en de vrijheid om eigen interesses verder te kunnen ontwikkelen spelen daarbij een belangrijke rol. Daarnaast vinden veel huisarts/EKC-en het vak op sommige punten zwaar. Zo zijn daar de toenemende organisatorische papierwinkel, de patiënt die gewapend met een hoop internetkennis ingewikkelde vragen heeft, en is er de problematiek die soms te lastig is om in tien minuten goed af te handelen met daardoor het risico van fouten. Iedere huisarts/EKC zal hierin zijn eigen energiegevers en energievreters herkennen.

  list

  Programma

  Leren = Verteren

  Deze nascholing telt mee als EKC vervolgcursus.

  Tijd 15.30 - 20.30 uur incl. ontvangst en maaltijd


  15.30 - 16.00 uur

  Ontvangst met koffie/thee en lekkernij

  16.00 - 18.00 uur

  • Opening door Cassandra Zwaan, Voorzitter Federatie WDH Midden Nederland
  • Leren = Verteren, door Mark Mieras, wetenschapsjournalist

  • Begrip is geen gestolde informatie. Betekenis (begrip van de wereld) en informatie (dat wat de zintuigen opvangen) zijn twee verschillende substanties. Goed beschouwd verwerken de hersenen niet de beelden en geluiden van buiten maar alleen hun eigen verwachtingen van die buitenwereld, plus een stroom van verrassing, over waar de verwachting botst met de werkelijkheid. Leren is - anders dan we dachten - niet informatie absorberen maar een interactief spel van verwachting en verrassing. Daarom vraagt leren om interactie, om context, om fouten durven maken. Deze en andere neurobiologische inzichten kunnen helpen om beter onderwijs te bouwen en een betere omgevingen te scheppen voor professionaliteit.

  18.00 - 19.00 uurNetwerken met Japans buffet

  19.00 - 20.30 uur

  EKC workshop Balans Werk-Privé

  20.30                                   Afsluitende borrel

  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland IA06-170
  mail_outline gaia@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN SOEST AMERSFOORT

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  keyboard_arrow_up