Deze cursus is verlopen

Gezondheidsrecht - Wilsonbekwaamheid en vertegenwoordiging

Voor behandeling van een cliënt is zijn toestemming nodig, maar in sommige situaties kan hij geen toestemming geven: een arts schat dan in dat de cliënt ‘wilsonbekwaam’ is, omdat hij bijvoorbeeld informatie over zijn behandeling niet meer kan begrijpen. Een wilsonbekwame cliënt heeft een wettelijk vertegenwoordiger die de beslissingen neemt op het gebied waarop de cliënt wilsonbekwaam is. Als de arts van mening is dat de cliënt...

25.75
1 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 25.75

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
25 Aug 2018
01 Jan 2021
1 Punten
ABC1
Huisarts
25 Aug 2018
01 Jan 2021
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
25 Aug 2018
01 Jan 2021
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
25 Aug 2018
01 Jan 2021
1 Punten
ABC1

Competenties

Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Voor behandeling van een cliënt is zijn toestemming nodig, maar in sommige situaties kan hij geen toestemming geven: een arts schat dan in dat de cliënt ‘wilsonbekwaam’ is, omdat hij bijvoorbeeld informatie over zijn behandeling niet meer kan begrijpen. Een wilsonbekwame cliënt heeft een wettelijk vertegenwoordiger die de beslissingen neemt op het gebied waarop de cliënt wilsonbekwaam is. Als de arts van mening is dat de cliënt wilsonbekwaam is en de cliënt wil behandelen, moet de arts hiervoor toestemming vragen aan de wettelijk vertegenwoordiger: iemand die voor de cliënt mag optreden en beslissen.


Voor wie:

Deze cursus is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en de kennis met betrekking tot gezondheidsrecht willen verdiepen.


Accreditatie: 

Geaccrediteerd bij V&VN. Bij Kabiz kunt u de resultaten van deze cursus onder 'overige nascholingen' wegschrijven.

Leerdoelen

Deze e-learning training draagt bij aan de competenties van de cursist om zijn of haar kennis met betrekking tot wet- en regelgeving rond Wilsonbekwaamheid en Vertegenwoordiging te vergroten.

The Competence Group

info@huisartspraktijk.nl
0302565625
3, Lorentzlaan, IJsselstein, 3401MK