Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • SBPR congres ‘Understanding The Mechanisms Of Back Pain: Work, Rest And Play’

  De Britse Society for Back Pain Research (SBPR) organiseert jaarlijks, afwisselend in de UK of op locatie elders in Europa (2016 in Denemarken), een symposium over (rug)pijn. Dit jaar vindt deze tweedaagse internationale annual SBPR-meeting plaats in Groningen. Het programma bestaat uit plenaire sessies, posterpresentaties en een sociaal programma op de eerste avond. Zowel leden van de Society als niet-leden zijn welkom om deel te nemen aan deze tweedaagse meeting. Het programma is in het Engels.

  place Groningen
  add 11 punten
  euro_symbol € 315.00
  event 15-11-2018 tot 16-11-2018

  € PhD-studenten en presenters: € 95,- Diner kosten bedragen: € 50,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  15-11-2018 t/m 16-11-2018 Onbekend Groningen
  description

  Omschrijving

  Rugpijn is een van de meest prevalente aandoeningen, met grote persoonlijke en maatschappelijke gevolgen. Effectieve behandelingen zijn beschikbaar voor sommige patiënten, maar de gemiddelde omvang van de effecten is beperkt en er zijn nog veel wetenschappelijke en klinische uitdagingen.

  Een daarvan betreft het mechanisme van rugpijn en beperkingen in het functioneren. Nader onderzoek naar mechanismen is nodig om de pijn en beperkingen beter te begrijpen en op basis daarvan interventies beter te personaliseren. De verwachting is dat dit positieve invloed heeft op de effectiviteit.

  Tijdens het tweedaagse Engelstalige congres, georganiseerd vanuit de Society for Back Pain Research (SBPR) komen onderzoekers en clinici uit de UK en Nederland samen. Zij vertegenwoordigen het multidisciplinaire veld en delen onderzoeksresultaten vanuit bio-psycho-sociaal perspectief, en beslaan de volle breedte van het onderzoeksveld: basaal, preklinisch, klinisch en bedrijfsgezondheidszorg. Het is voor de deelnemers dan ook een uitgelezen kans om gedurende twee dagen het ‘eigen’ veld te verdiepen en kennis te nemen van ‘aanpalende’ velden. Dit is een belangrijke voorwaarde voor effectieve ketenzorg.

  Het programma bestaat uit 4 keynote lectures, plenaire sessies, poster (oral) presentaties, poster sessies (ruim 60 posters) en een openbaar debat over de positieve en de negatieve kanten van de randomized clinical trials (RCT).


  list

  Programma

  08.30 Registratie en ontvangst

  09.15 Opening

  09.45 Start programma

  13.30 Lunch

  14.15 Vervolg programma

  19.00 Congresdiner en feestavond


  Vrijdag 16 november 2018

  08.15 Registratie en ontvangst

  08.30 Start programma

  13.00 Lunch

  15.00 Uitreiking Awards

  15.15 Einde


  Bekijk ook het uitgebreide programma. Meer informatie over het programma en een nadere introductie van de sprekers vindt u onder het tabblad 'Meer informatie'.


  Locatie

  Het symposium vindt plaats in het UMCG.

  Ontvangst: Fonteinpatio 

  Programma: Blauwe Zaal

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Verdieping en verbreding van kennis over mechanismen van rugpijn en beperkingen in het functioneren.
  • Beter zicht op kennis- en vaardigheidsgebieden van aanpalende disciplines, nodig voor effectieve multidisciplinaire samenwerking.
  • Kennis over de voor- en nadelen van een RCT, almede over de gevolgen hiervan voor het kritisch beoordelen van literatuur ten behoeve van de eigen praktijk.
  business

  Organisatie

  business UMCG Wenckebach Instituut
  mail_outline paog@umcg.nl
  place Hanzeplein 1 9713 GZ Groningen
  keyboard_arrow_up