• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • DOAC's in de huisartspraktijk

  Deze geaccrediteerde nascholing geeft naast praktische informatie over het gebruik van verschillende DOAC’s een toelichting op de diverse studieresultaten. De nadruk van de nascholing zal liggen op de achtergrond van atriumfibrilleren (AF), de behandeling van AF en de behandelresultaten zoals deze tot dusver bekend zijn, het standpunt in diverse richtlijnen t.o.v. DOAC’s en de voor u meest klinisch relevante discussiepunten.

  Wat is belangrijk bij patiënten met atriumfibrilleren binnen uw huisartspraktijk? Hoe maakt u een keuze voor DOAC versus VKA in de nabije toekomst?

  Van belang is dat u als huisarts op de hoogte bent van de voor- en nadelen van NOAC’s en er op toe kunt zien dat patiënten goed worden geïnformeerd, geïnstrueerd op het blijven innemen van de middelen, gecontroleerd op compliantie en begeleid bij bloedingen.

  In Nederland was voorheen behandeling met DOAC’s voorbehouden aan de specialist, maar sinds in november 2016 de vergoeding is geregeld kunnen DOAC’s worden geïnitieerd door de huisarts.

  place De Bilt
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 50.00
  access_time 18:00 - 21:15

  € incl;. 21% BTW

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  21-06-2018 18:00 - 21:15 De Bilt
  description

  Omschrijving

  Deze geaccrediteerde nascholing geeft naast praktische informatie over het gebruik van verschillende DOAC’s een toelichting op de diverse studieresultaten. De nadruk van de nascholing zal liggen op de achtergrond van atriumfibrilleren (AF), de behandeling van AF en de behandelresultaten zoals deze tot dusver bekend zijn, het standpunt in diverse richtlijnen t.o.v. DOAC’s en de voor u meest klinisch relevante discussiepunten. Wat is belangrijk bij patiënten met atriumfibrilleren binnen uw huisartspraktijk? Hoe maakt u een keuze voor DOAC versus VKA in de nabije toekomst?

  Van belang is dat u als huisarts op de hoogte bent van de voor- en nadelen van DOAC’s en er op toe kunt zien dat patiënten goed worden geïnformeerd, geïnstrueerd op het blijven innemen van de middelen, gecontroleerd op compliantie en begeleid bij bloedingen.

  In Nederland was voorheen behandeling met DOAC’s voorbehouden aan de specialist, maar sinds in november 2016 de vergoeding is geregeld kunnen DOAC’s worden geïnitieerd door de huisarts.

  Deze nascholing is in samenwerking met Bristol-Myers Squibb en Pfizer, en met input vanuit de HartVaatHAG tot stand gekomen.  list

  Programma

  Introductie atriumfibrilleren (AF)

  Achtergrond en epidemiologie

  Richtlijnen AF en antistolling

  DOAC’s ter preventie van beroerte

  Aangrijpingspunten anticoagulantia

  Studieresultaten DOAC’s

  Subanalyse in ouderen

  Praktische kanttekeningen DOAC’s

  DOAC’s in de huisartspraktijk

  NHG standpunt t.a.v. DOAC’s

  Keuzecriteria voor DOAC’s

  Dosisaanpassingen

  Switch VKA à DOAC

  Specifieke situaties (ingrepen of bloedingen)

  Patiëntcasus antistolling

   

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Deze nascholing gaat specifiek in op de laatste ontwikkelingen van de orale antistolling. U bent op de hoogte van alle ins en outs over de indicatie AF en antistolling. En wat het vervolgbeleid van de antistolling, met name de DOAC’s, is voor uw patiënt in de dagelijkse praktijk. Aan het einde van de nascholing bent u op de hoogte van het beschikbare veiligheids- en behandelprotocol ten aanzien van DOAC’s.

  business

  Organisatie

  business Pfizer
  mail_outline carolien.snijders@pfizer.com
  place Rivium Westlaan 142 2909 LD Capelle a/d IJssel
  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up