Deze cursus is verlopen

Introductieprogramma Informatiebeveiliging

Technische maatregelen zijn slechts een deel van de oplossing voor een effectief informatiebeveiligingsbeleid. De manier waarop medewerkers omgaan met beschikbare bedrijfsinformatie is veel belangrijker, want iedere werknemer kan doelwit zijn van cybercriminelen. In het programma worden twee collega’s gedurende een werkdag gevolgd. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat krijgen zij te maken met security issues die we allemaal...

13
1 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 13
Opmerking :13,25 per gebruiker voor 1 jaar bij 1000 gebruikers. Afhankelijk van aantal gebruikers en duur van afname (licentiemodel) wordt de prijs bepaald.

Beroepen

Anesthesioloog
11 May 2018
10 May 2020
1 Punten
ABAN
Arts
11 May 2018
10 May 2020
1 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
11 May 2018
10 May 2020
1 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
11 May 2018
10 May 2020
1 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
11 May 2018
10 May 2020
1 Punten
ABAN

Competenties

Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Ga zorgvuldig om met informatie

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door altijd een omgeving te kiezen die past bij de activiteiten die je doet.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door gevoelige informatie alleen te delen met mensen die bevoegd zijn om deze informatie te ontvangen, zowel binnen als buiten de organisatie.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door gevoelige bedrijfsinformatie of bestanden alleen te delen via beveiligde kanalen die door de organisatie zijn goedgekeurd.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door te voorkomen dat anderen je scherm kunnen zien.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door geen gevoelige informatie over het ziekenhuis of patiënten op sociale media te plaatsen.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door werk en privé gescheiden te houden op sociale media.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door gevoelige informatie alleen te bespreken in een ruimte waar je alleen bent.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door de juistheid van de gegevens te controleren.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met informatie door onder je eigen account te werken als je met meerdere mensen aan een dossier werkt.


Meld informatiebeveiligingsincidenten

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je (mogelijke) incidenten direct moet melden.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je (mogelijke) incidenten moet melden ongeacht of je er zelf bij betrokken bent of niet.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je (mogelijke) incidenten moet melden bij de persoon of afdeling die hiervoor verantwoordelijk is.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je (mogelijke) incidenten moet melden zodat de organisatie passende maatregelen kan nemen.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat een datalek moet worden gemeld bij AP.


Ga zorgvuldig om met wachtwoorden

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je een sterk wachtwoord maakt door tenminste 8 tekens te gebruiken.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je een sterk wachtwoord maakt door hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens te combineren.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je een sterk wachtwoord beschermt door deze minimaal één keer in de twee maanden te wijzigen.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je een sterk wachtwoord beschermt door voor ieder account een ander wachtwoord te gebruiken.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je een sterk wachtwoord beschermt door deze niet te delen met anderen.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat hij een sterk wachtwoord kan onthouden door gebruik te maken van een wachtwoordmanager of van een zin.


Houd je werkomgeving veilig

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je de werkomgeving veilig houdt door je computer te vergrendelen wanneer je je werkplek verlaat.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je de werkomgeving veilig houdt door spullen op te bergen in een la of ruimte die op slot kan.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je de werkomgeving veilig houdt door gevoelige documenten in een papierversnipperaar of afgesloten papierbak weg te gooien.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je de werkomgeving veilig houdt door gevoelige informatie mee te nemen als je (vergader)ruimtes verlaat.


Veilig omgaan met zakelijke bezoekers

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met zakelijke bezoekers door de receptie op de hoogte te stellen van zakelijke bezoekers.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met zakelijke bezoekers door zakelijke bezoekers te begeleiden.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier omgaat met zakelijke bezoekers door onbekende bezoekers, mensen die alleen rondlopen en/of verdachte personen op afdelingen waarvoor je autorisatie nodig hebt te vragen of je ze naar de receptie of hun contactpersoon kunt brengen.


Veilig werken met geprinte documenten

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier kunt werken met geprinte documenten door afgedrukte documenten altijd direct uit de printer te verwijderen.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier kunt werken met geprinte documenten door documenten bij het printen te beveiligen met een wachtwoord.


Ken de risico’s van e-mail

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier kunt werken met e-mails door de signalen van phishing e-mail te herkennen, namelijk een afzender die je niet vertrouwt, een vraag om accountgegevens, een vreemde bijlage, een dringend verzoek of dreiging of een vreemde link.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier kunt werken met e-mails door geen bijlagen van onbekende afzenders te openen.

Na het doorlopen van de training kan de medewerker benoemen dat je op een veilige manier kunt werken met e-mails door te controleren of e-mails afkomstig zijn van bet

Inleiding

Technische maatregelen zijn slechts een deel van de oplossing voor een effectief informatiebeveiligingsbeleid. De manier waarop medewerkers omgaan met beschikbare bedrijfsinformatie is veel belangrijker, want iedere werknemer kan doelwit zijn van cybercriminelen. In het programma worden twee collega’s gedurende een werkdag gevolgd. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat krijgen zij te maken met security issues die we allemaal herkennen vanuit ons dagelijkse werk. Aan de hand van best-practices leer je hoe je met deze situaties om moet gaan.

Het CareAware programma bevat interactief trainingsmateriaal, oefeningen, video’s, dilemma’s en eindigt met een zelftest.

Leerdoelen

Leerdoelen behorende bij deze training:

  • Na het volgen van deze module kan de medewerker informatiebeveiligingsrisico’s in zijn werkomgeving benoemen.
  • Na het volgen van deze module kan de medewerker benoemen dat reputatieschade het gevolg is van informatiebeveiligingsrisico’s in zijn werkomgeving.
  • Na het volgen van deze module kan de medewerker benoemen dat financiële schade het gevolg is van informatiebeveiligingsrisico’s in zijn werkomgeving.
  • Na het volgen van deze module kan de medewerker de maatregelen benoemen die hij moet nemen om informatiebeveiligingsrisico’s in zijn werkomgeving te voorkomen of te verkleinen.
  • Na het volgen van deze module kan de medewerker benoemen dat informatiebeveiliging een gezamenlijke inspanning is en dat iedere medewerker, van vrijwilliger tot chirurg bewust, zorgvuldig en alert om moet gaat met informatie.

BeOne Development

anouk.vermeeren@beonedevelopment.com
44, Bergweg, Hilversum, 1217SC