Deze cursus is verlopen

BSL Uw jaarrekening lezen

Als vrijgevestigd zorgprofessional wordt u elk jaar geconfronteerd met de door uw accountant opgemaakte jaarrekening. Een belangrijk stuk, dat u in staat stelt om conclusies te trekken omtrent het rendement en de omvang van uw praktijk en uw vermogen. Bij een goede analyse kunt u tijdig de juiste maatregelen treffen om het rendement van uw praktijk te continueren of te verbeteren. Voor een optimale praktijkvoering is het dan ook van belang...

30
1 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 30

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
16 Apr 2018
16 Feb 2020
1 Punten
ABC1
Huisarts
16 Apr 2018
16 Feb 2020
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
16 Apr 2018
16 Feb 2020
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
16 Apr 2018
16 Feb 2020
1 Punten
ABC1

Competenties

Organisatie en financiering 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Als vrijgevestigd zorgprofessional wordt u elk jaar geconfronteerd met de door uw accountant opgemaakte jaarrekening. Een belangrijk stuk, dat u in staat stelt om conclusies te trekken omtrent het rendement en de omvang van uw praktijk en uw vermogen. Bij een goede analyse kunt u tijdig de juiste maatregelen treffen om het rendement van uw praktijk te continueren of te verbeteren. Voor een optimale praktijkvoering is het dan ook van belang dat u een goede gesprekspartner bent van uw financieel adviseur. Om dit te bereiken heeft VvAA deze e-learning over het leren lezen van uw jaarrekening ontwikkeld.

Leerdoelen

Na het afronden van deze module:

  • kunt u een eenvoudige jaarrekening lezen;
  • begrijpt u het verschil tussen ontvangsten en omzet;
  • kunt u op een eenvoudige wijze het ondernemersvermogen vaststellen;
  • begrijpt u het verschil tussen kosten (uitgaven) en lasten;
  • ziet u verbanden tussen resultaatrekening en ondernemingsbalans;
  • kunt u een eenvoudige balans en verlies- of winstrekening maken;
  • heeft u kennis van begrippen als solvabiliteit, debet, credit, cashflow, investeringen, quick ratio, kosten en lasten, ontvangsten en baten.
  • het doorlopen van deze e-learningmodule duurt ongeveer een uur. U kunt de module tussentijds verlaten. Wanneer u deze module weer opstart, heeft u de mogelijkheid door te gaan waar u was gebleven. U mag deze module maximaal drie keer doorlopen (twee keer herkansen).

Springer Media (BSL & Springer Healthcare)

congressen@bsl.nl
2, Het Spoor, Houten, 3994AK