• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Op het Scherpst van de Snede. Masterclass Onderhandelen, Overtuigen en Beïnvloeden voor artsen.

  Als arts heeft u dagelijks te maken met discussies over beroepsgerelateerde zaken. De schaalvergroting in de gezondheidszorg zorgt voor tijdgebrek en heeft grote invloed op de manier waarop gediscussieerd wordt. Vakgroepen en maatschappen worden steeds groter, waardoor collegae er steeds minder voor over hebben om goed naar elkaar te luisteren.

  Het toenemende tijdgebrek in de dagelijkste praktijk van een arts zet ook de onderhandelingen met directies en zorgverzekeraars onder druk. Door uw onderhandelings-, overtuigings- en beïnvloedingsvaardigheden te optimaliseren kunt u zowel binnen uw praktijk of maatschap als daarbuiten de beste resultaten behalen.

  Het is vaak een grote uitdaging om uw ‘Gelijk hebben’ naar ‘Gelijk krijgen’ te transponeren. Of moeten we ons misschien eerder concentreren op ‘Je zin krijgen’? Hoe zorgt u ervoor dat uw voorstel voor een belangrijke kwaliteitsverbetering erdoor komt bij uw maatschap? Hoe overtuigt u degene die hardnekkig blijft volharden in pseudowetenschappelijke argumenten? En hoe kunt u humor als wapen in de onderhandelingsstrijd benutten?

  add 12 punten
  euro_symbol € 1,295.00
  event 12-04-2018 tot 06-09-2019

  € Inclusief lunch op beide cursusdagen, diner en overnachting inclusief ontbijt.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  12-04-2018 t/m 13-04-2018 Onbekend Brummen
  21-06-2018 t/m 22-06-2018 Onbekend Brummen
  20-09-2018 t/m 21-09-2018 Onbekend Putten
  06-12-2018 t/m 07-12-2018 Onbekend Putten
  14-02-2019 t/m 15-02-2019 09:30 - 16:30 Ermelo
  09-05-2019 t/m 10-05-2019 09:30 - 16:30 Brummen
  05-09-2019 t/m 06-09-2019 09:30 - 16:30 Ermelo
  description

  Omschrijving

  Masterclass Onderhandelen, Overtuigen en Beïnvloeden voor artsen

  Als arts heeft u dagelijks te maken met discussies over beroepsgerelateerde zaken. De schaalvergroting in de gezondheidszorg zorgt voor tijdgebrek en heeft grote invloed op de manier waarop gediscussieerd wordt. Vakgroepen en maatschappen worden steeds groter, waardoor collegae er steeds minder voor over hebben om goed naar elkaar te luisteren. Het toenemende tijdgebrek in de dagelijkste praktijk van een arts zet ook de onderhandelingen met directies en zorgverzekeraars onder druk. Door uw onderhandelings-, overtuigings- en beïnvloedingsvaardigheden te optimaliseren kunt u zowel binnen uw praktijk of maatschap als daarbuiten de beste resultaten behalen. Het is vaak een grote uitdaging om uw ‘Gelijk hebben’ naar ‘Gelijk krijgen’ te transponeren. Of moeten we ons misschien eerder concentreren op ‘Je zin krijgen’? Hoe zorgt u ervoor dat uw voorstel voor een belangrijke kwaliteitsverbetering erdoor komt bij uw maatschap? Hoe overtuigt u degene die hardnekkig blijft volharden in pseudowetenschappelijke argumenten? En hoe kunt u humor als wapen in de onderhandelingsstrijd benutten?


  Beknopt & effectief argumenteren

  In deze cursus zal de docent u handreikingen bieden en tips geven, maar ook uitdagen en prikkelen om zelf inzicht te krijgen in de do’s en don’ts van het onderhandelingsproces. Daarbij ontdekt u dat in de huidige werksetting de vaardigheid van zeer beknopt maar inhoudelijk effectief argumenteren onontbeerlijk is. U leert inzien wat het belang is van het betrekken van uw collega’s bij uw stellingen en hóe u dat moet doen.


  Uitdagingen

  De kennismaking start vanuit de door uzelf geformuleerde doelen en uitdagingen. Daarna ligt het focus op uw individuele overtuigingsprofiel en leert u hoe u non-verbale communicatie kunt inzetten als beïnvloedingsstrategie. Hoe kunt u (bij wijze van spreken) koelkasten aan de Eskimo’s verkopen? Hoe kunt u humor als beïnvloedingsstrategie gebruiken? Welke onderhandelingssituaties zijn het lastigst? Welke tips en trucs werken? Hoe krijgt u uw zin? De do’s en dont’s van onderhandelen komen aan bod. U maakt een persoonlijke “machtsanalyse”: Uit welke voorraadkast haalt u uw macht? Hoe herkent en gebruikt u gevoel en ratio in discussies? Ieder mens, en dus ook iedere arts, heeft andere eigenschappen en vaardigheden. U wordt daarom uitgedaagd om uw eigen doelen te formuleren en daarbij de lat hoog te leggen. Door buiten uw “comfort zone” te treden komt u na deze cursus daadwerkelijk beter beslagen ten ijs in toekomstige discussies en onderhandelingssituaties en lukt het u vaker om uw zin te krijgen. Deze cursus kent een sterk interactief karakter en verrassende invalshoeken en elementen. Een cursus anders dan andere communicatiecursussen: prikkelend, afwisselend, leuk en …scherp!

  business

  Organisatie

  business Brainfeed
  mail_outline info@brainfeed.nl
  place Homeruslaan 20 3707 GS Zeist
  keyboard_arrow_up