• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • De dokter zelf - Persoonlijk Leiderschap

  Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor dokters die beter om willen gaan met de enorme werkdruk en weer oprecht werkplezier willen ervaren. Want veel en efficiënt produceren én ook nog voldoen aan alle hoge verwachtingen vraagt echt veel van een mens. Dus als jij jezelf weleens afvraagt hoe lang je dit nog volhoudt? Hoe je een gezonde balans tussen werk en privé vindt? Of hoe je jezelf minder laat raken door belastende gebeurtenissen in het patiëntencontact of problemen in de organisatie? Of simpelweg hoe je gelukkiger wordt in je werk? Dan is deze leergang voor het verbeteren van je persoonlijke performance voor jou.


  WAAROM IS ONZE AANPAK ZO SUCCESVOL?


  Omdat échte verandering alleen uit jezelf kan komen werken we van binnen naar buiten. Van bewustwording naar handelen. In een kleine groep van maximaal acht dokters doorloop je met een vaste coach een hoogstpersoonlijk en dynamisch programma. Van actief en creatief, confronterend en uitdagend tot ontspannend en reflectief. Verschillende gastdocenten houden je, op geheel eigen wijze, een impactvolle spiegel voor. Na een persoonlijk intakegesprek en een voorbereidende biografische opdracht doorloop je de volgende blokken. 

   

  LOCATIE

  Je verblijft in De Lunterse Boer, een goed verzorgde en kleinschalige vergaderlocatie op de Veluwe. Serene rust, want het ligt letterlijk middenin het bos. Tegelijkertijd is het uitstekend bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. De keuken staat zeer hoog aangeschreven en biedt culinair maatwerk waar gewenst.

  add 40.0 punten
  euro_symbol € 5,950.00
  access_time 10:00 - 17:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  15-03-2018 t/m 14-09-2018 10:00 - 17:00 Amersfoort
  04-10-2018 t/m 08-03-2019 10:00 - 17:00 Lunteren
  22-11-2018 t/m 12-04-2019 10:00 - 17:00 Amersfoort
  21-03-2019 t/m 03-07-2019 10:00 - 16:30 Amersfoort
  08-05-2019 t/m 20-09-2019 10:00 - 16:30 Amersfoort
  03-10-2019 t/m 06-03-2020 10:00 - 16:30 Amersfoort
  description

  Omschrijving

  In deze leergang gaan we uitgebreid in op leiding geven aan jezelf. Je wordt je meer bewust van wat je werkelijk denkt, voelt, doet en waar je echt naar verlangt. Je stapt uit de waan van de dag en staat stil bij je gevoelens, verlangens en weerstanden. Door gerichte oefeningen en reflectie werk je doelbewust naar een nieuw perspectief op je persoonlijke en professionele toekomst. Met als doel een nog betere dokter te worden, een mens die goed in zijn vel zit, met hoofd en hart verbonden.


  Beschrijving

  In De dokter zelf stap je uit de dagelijkse hectiek om pas op de plaats te maken en op adem te komen. Je staat stil bij datgene wat je nu meer energie kost dan oplevert; lastige situaties die zich steeds opnieuw voordoen en waar je geen oplossing voor ziet. Je staat stil bij de werkdruk die je ervaart, de verwachtingen die aan je gesteld worden en je staat stil bij je eigen welzijn.

  Stilstaan in plaats van doorrennen is nodig voor het vergroten van zelfinzicht en zelfbewustzijn. Bewustwording en bewustzijn zijn altijd de basis voor groei en ontwikkeling. Daarom is er tijd voor onderzoek: Wat doe je en wat is het effect daarvan op jezelf en je omgeving? Hoe kom je over op anderen? Wat is de invloed van je overtuigingen, opvattingen en denkpatronen op je dagelijkse realiteit? Hoe ga je om met je eigen en andermans emoties? Wat zijn je innerlijke drijfveren en waarden? Hoewel het huidige moment leidend is, kijken we ook naar waar je vandaan komt. Welke keuzes heb je tot dusver gemaakt en op basis waarvan deed je dat? En we kijken naar de toekomst: Wat zou je anders willen? Wat zijn je talenten en dromen en hoe maak je daar ruimte voor in je leven en werk?  list

  Programma

  BLOK 1 

  WIE BEN IK EN WAAR STA IK?

  We beginnen met veel aandacht voor je persoonlijkheidsstructuur. Wat zijn jouw patronen en wat is het effect daarvan? Hoe kun je ze voor je laten werken in plaats van dat ze je belemmeren? 

   


  BLOK 2

  IN BEWEGING!

  Hier merk je hoe dingen onderling verband houden: hoe je denkt, je waarden en drijfveren, wat je voelt en hoe je je gedraagt. Je ontdekt waar je energie van krijgt en waar je het verliest. En hoe belangrijk het is om meer van jezelf laten zien.

   


  BLOK 3

  EEN NIEUW PERSPECTIEF

  Hier zal je ervaren hoe je nieuwe keuzes kunt maken en hoe er zich een nieuw perspectief ontvouwt. Een inspirerend blok dat leidt naar een plan van aanpak met je persoonlijke inzichten, concrete doelstellingen en bijbehorend gedrag.

   


  BLOK 4

   IN DE PRAKTIJK

  Tussen blok 3 en blok 4 zit wat meer tijd. Want nieuwe keuzes vragen om uitproberen, ervaring opdoen en reflectie. Op deze terugkomdag zet je de punten op de i, ga je oefenen met die situaties die toch weerbarstiger bleken dan je had gedacht. Om te vertrekken met voldoende vertrouwen in je eigen keuzes en herwonnen eigenheid.  cardioloog, chirurg, dermatoloog, gynaecoloog, huisarts, intensivist, internist, interventiecardioloog, jeugdarts, kinderarts, klinisch geriater, neuroloog, plastisch chirurg, psychiater, revalidatiearts, specialist ouderengeneeskunde, uroloog.


  gps_fixed

  Leerdoelen

  Resultaat

  • Je bent je meer bewust van hoe je in elkaar zit als mens en waarom je doet zoals je doet en voelt wat je voelt.
  • Daardoor begrijp je beter waardoor je in situaties terechtkomt die je onaangenaam vindt en hoe je dat kunt beïnvloeden.
  • Je kunt beter omgaan met je eigen gevoelens en emotionele belasting.
  • Je voelt meer innerlijke rust, ook in stressvolle situaties. Doordat je minder snel geïrriteerd of boos wordt verandert je relatie met anderen, zowel zakelijk als privé.
  • Je ontwikkelt een betere balans tussen je verantwoordelijkheden als arts en de behoefte aan ontspanning.
  • Je hebt een nieuw perspectief ontwikkeld; een uitzicht op professioneel functioneren met meer vervulling, meer waardering en meer samenhang tussen hoofd en hart.  business

  Organisatie

  business De Hele Dokter | Hoogstpersoonlijke opleidingen voor artsen
  mail_outline dickhoutman@deheledokter.nl
  place Hoogstraat 51 1381VV Weesp
  keyboard_arrow_up