Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Griepvaccinatie in de praktijk

  Het doel van de e-learning is de kwaliteit van de griepvaccinatie in het kader van het Nationaal Programma Grieppreventie hoog te houden en de uitvoerders van de griepcampagne goed te informeren over het programma. In de e-learning wordt aandacht besteed aan alle stappen die moeten worden doorlopen om de griepcampagne succesvol uit te voeren. De e-learning kan gebruikt worden als scholingsmodule en als naslagwerk en wordt afgesloten met een toets.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € Er wordt geen inschrijfgeld in rekening gebracht.

  description

  Omschrijving

  Momenteel wordt gewerkt aan vernieuwing van de e-learning voor de uitvoering van de griepcampagne van 2018-2019. Per 1 september 2018 zal er één vernieuwde module beschikbaar zijn waarin alle aspecten van de griepcampagne aan de orde zullen komen. Met deze module zullen de uitvoerders van de griepcampagne optimaal voorbereid zijn op de komende griepcampagne.

  De huidige modules worden samengevoegd, gemoderniseerd, verduidelijkt en aangepast aan de vernieuwde communicatie richting geïndiceerde patiënten.

  De module wordt ontwikkeld voor een ieder die de griepcampagne in de praktijk uitvoert, zowel binnen de huisartsenpraktijk als in de zorgorganisatie. De e-learning wordt in gezamenlijkheid ontwikkeld door de SNPG, het NHG, de NVDA en het RIVM.

  Tot 1 september zal de huidige e-learning met twee modules beschikbaar blijven.


  Huidige modules staan tot 1 september ter beschikking

  De twee modules die momenteel gevolgd kunnen worden zijn: ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ en ‘vaccineren met veiligheidsnaalden’. Beide modules zijn tot 1 september beschikbaar.

  In de module ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ wordt in zes hoofdstukken aandacht besteed aan alle stappen die moeten worden doorlopen om de griepcampagne succesvol uit te voeren. Dit begint bij de voorbereiding tot aan de afronding van de hele campagne. De onderwerpen ‘voorlichting’ en het ‘bewaren van vaccins’ worden apart belicht.

  In de module ‘Vaccineren met veiligheidsnaalden’ worden alle aspecten behandeld waar u rekening mee moet houden met betrekking tot de levering van vaccins zonder naalden en tot het gebruik van veiligheidsnaalden.


  Om de e-learning te kunnen volgen moet u zich registreren. Na registratie ontvangt u per ommegaande een mail met uw inloggegevens.

  Wilt u de e-learning als gast volgen, dan kan dit natuurlijk ook. Het enige dat u nodig heeft is een geldig e-mailadres dat voor u toegankelijk is om de inloggegevens te ontvangen.

  Zodra u bent ingelogd, kunt u op het startscherm een keuze maken uit de twee beschikbare modules; ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ en ‘Vaccineren met veiligheidsnaalden’. Beide modules zijn los van elkaar te doorlopen.

  business

  Organisatie

  business Stichting Nationaal Programma Grieppreventie
  mail_outline elkerbout@snpg.nl
  place Ondiep Zuidzijde 6 3551 BW Utrecht
  keyboard_arrow_up