Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Sociaal zekerheidsrecht

  Kennis van het Sociaal zekerheidsrecht is essentieel wanneer je adviseert over re-integratie en inzetbaarheid. Wil jij leren wat de gevolgen van deze wetgeving zijn voor jouw praktijk? Wat er gewijzigd is in de WW? En wat er veranderd is op het gebied van arbeidsongeschiktheidsregelgeving?

  Welke actuele ontwikkelingen spelen er in het sociaal zekerheidsrecht die van invloed zijn op je praktijk? Update je kennis in één dag tijdens de module Sociaal zekerheidsrecht.

  place Utrecht
  add 6 punten
  euro_symbol € 395.00
  event 16-11-2018
  access_time 09:30 - 16:30

  € Deze dag is onderdeel van de module Juridische Aspecten van Arbeid en Jezondheid

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-11-2018 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Deze dag is onderdeel van de module Juridische aspecten van Arbeid en gezondheid. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.


  Tijdens deze eendaagse module wordt gebruik gemaakt van het boek Arbeidsrecht in de praktijk (10e druk, D.M. van Genderen et al.). In deze module staat de Sociale zekerheidswetgeving centraal. We gaan uitgebreid in op de praktische gevolgen van deze wetgeving voor jouw praktijk. Daarnaast behandelen we de invloed van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) op het Sociaal Zekerheidsrecht. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor de wijzigingen in de WW. Ook de nieuwe Participatiewet, de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BEZAVA) en de Quotumwet worden besproken ‒ inclusief de gevolgen daarvan voor re-integratie.


  In de ochtend richten we ons op de verplichtingen van werkgever en werknemer bij re-integratie. Ook de consequenties van deze verplichtingen voor alle belanghebbenden komen aan bod. In de middag ligt de focus op arbeidsongeschiktheidsregelgeving. Dan is er aandacht voor de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), de regeling Inkomensvoorziening Volledige Arbeidsongeschiktheid (IVA), de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten (WGA) en de BEZAVA, die per 1 januari 2014 is ingevoerd.


  Als een rode draad door de module lopen de consequenties van wet- en regelgeving op gebied van Sociale zekerheid. Voor jou, voor werkgevers en voor werknemers.


  In de vorm van interactieve colleges brengen we je op de hoogte van de laatste wetswijzigingen, actuele regelgeving, nieuwe ontwikkelingen en recente jurisprudentie. Er is veel ruimte voor discussie en de inbreng van eigen casuïstiek.

  list

  Programma

  16-11-2018 09:30 12:30 Gastdocent Bijeenkomst

  16-11-2018 13:30 16:30 Gastdocent Bijeenkomst

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • ben je op de hoogte van de actuele wetgeving van het Sociale zekerheidsrecht.
  • weet je wat de invloed is van de WWZ op het Sociale zekerheidsrecht.
  • heb je inzicht in de consequenties van deze wet- en regelgeving voor werkgever en werknemer.
  • kun je adequaat adviseren over de (on)mogelijkheden rond re-integratie en arbeidsongeschiktheid.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht
  keyboard_arrow_up