Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Arbeidsomstandigheden en wetgeving

  Om werkgevers en werknemers meer te betrekken bij het arbobeleid is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) veranderd. De vernieuwde wet – die sinds 1 juli 2017 geldt – heeft gevolgen voor de werkgever, de werknemer, de bedrijfsarts en de preventiemedewerker.

  De vernieuwde Arbowet vormt het kader van jouw advies bij arbeid, inzetbaarheid en risico’s. Wil jij je kennis op dit terrein opfrissen? En wil je leren hoe je die vertaalt naar jouw dagelijkse praktijk? Doe dan deze praktische module over arbowetgeving en handhavingskaders.

  place Utrecht
  add 6 punten
  euro_symbol € 395.00
  event 09-11-2018
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  09-11-2018 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Hoe je (de nieuwe) wet- en regelgeving toepast bij advies over arbeidsomstandigheden.


  Deze dag is onderdeel van de meerdaagse module Juridische aspecten van Arbeid en gezondheid. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze cursus incompany uit te voeren.


  Tijdens deze praktische module word je op een interactieve manier op de hoogte gebracht van de meest relevante wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden en aansprakelijkheid. We beginnen met een uitleg over de systematiek en opbouw van de arbowet. Vervolgens gaan we dieper in op rechten en plichten voor werkgever en werknemer. We behandelen de aansprakelijkheid van de arboprofessional, de handhaving en de rol van de arbeidsinspectie. Je leert uitleggen hoe aansprakelijkheid in de arbowetgeving is georganiseerd en wordt op de hoogte van de actuele (Europese) ontwikkelingen. Ook leer je hoe je deze kennis vertaalt naar de praktijk. Ten slotte maak je kennis met het uitvoeringsbeleid en instrumentarium van de Inspectie SZW.


  Het programma biedt veel ruimte voor discussie en de inbreng van eigen casuïstiek. Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van het boek Arbeidsrecht in de praktijk (10e druk, D.M. van Genderen et al.).

  list

  Programma

  09-11-2018 09:30 12:30 Gastdocent Bijeenkomst

  09-11-2018 13:30 16:30 Gastdocent Bijeenkomst

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • ben je op de hoogte van de meest relevante wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden en aansprakelijkheid.
  • ken je de consequenties van het beleid voor zowel de werkgever als de werknemer.
  • weet je hoe je de wet- en regelgeving moet toepassen bij jouw advies over arbeidsomstandigheden.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht
  keyboard_arrow_up