Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Dé cursus over huidkanker

  De huidkanker epidemie, samenhangend met de vergrijzing van een relatief welvarende generatie, staat voor de deur en zal over 10 jaar haar hoogtepunt bereiken. Er worden nu al 50.000 basaalcelcarcinomen en ruim 5000 melanomen per jaar gediagnostiseerd. Daarbij is de verwachting dat huisartsen een toenemende rol gaan spelen in de vroegdiagnostiek en behandeling. Uit enquêtes van de dermatoscopie cursussen is gebleken dat de deelnemers graag méér blote-oog diagnostiek als inleiding tot de dermatoscopie zouden willen hebben. Hierop anticiperen wij nu met deze complete tweedaagse cursus.

  Ook de Richtlijnen Melanoom uit 2012, Basaalcelcarcinoom, Plaveiselcelcarcinoom en Aktinische keratose staan op het programma, voor zover relevant.

  De Richtlijn Melanoom 2012 bevat de aanbeveling zich te bekwamen in de dermatoscopie, mede omdat gebleken is dat de diagnostische accuratesse alleen toeneemt bij clinici die een formele training hebben gehad. Dermatoscopie is een aanvullende techniek op de blote-oog diagnostiek. De blote-oog-diagnostiek moet eerst worden geoptimaliseerd om rendement te hebben van de toepassing van dermatoscopie.

  place Leiden
  add 11 punten
  euro_symbol € 495.00
  event 22-03-2018 tot 12-04-2019

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  22-03-2018 t/m 23-04-2018 Onbekend Leiden
  11-04-2019 t/m 12-04-2019 08:45 - 15:00 Leiden
  description

  Omschrijving

  De cursus is bedoeld als een praktische training. De eerste dag komt de blote-oog diagnostiek uitgebreid aan bod, culminerend in een spannende quiz. Verder is er een computermodule om de voor de 1ste lijn relevante punten uit de richtlijn te oefenen.

  De tweede dag wordt de kennis aangevuld met scholing in de dermatoscopie. Het programma op dag 2 eindigt om 15.00 uur. Na de cursus krijgt u 4 weken de tijd om thuis verder te oefenen m.b.v. een ca. 2 uur durend e-learningprogramma.

  business

  Organisatie

  business Boerhaave Nascholing
  mail_outline boerhaavenascholing@lumc.nl
  place Hippocratespad 21 2333 ZD LEIDEN

  Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.

  keyboard_arrow_up