Deze cursus is verlopen

Advanced HazMat Life Support 2018 (AHLS)

De cursus Advanced HazMat Life Support (AHLS) handelt over de klinische gevolgen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Naast etiologie en incidentie wordt vooral ingegaan op algemene behandelprincipes en het indelen van de klachten in toxidromen. Waarna gedetailleerde uiteenzetting volgt van de behandeling van veel voorkomende intoxicaties. Het hiertoe ontwikkelde algoritme is daarbij de leidraad.

995
12 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 995

Beroepen

Anesthesioloog
12 Punten
ABAN
Arts
12 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
12 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
12 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
12 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 40 %
Omschrijving

Omschrijving

De cursist raakt tijdens de cursus Advanced HazMat Life Support bij opleidingsinstituut OSG bekend met de klinische gevolgen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Naast de vijf hoofdgroepen van gevaarlijke stoffen wordt aandacht besteed aan stoffen die kunnen worden aangewend bij terroristische aanslagen. Deze stoffen worden ingedeeld in drie hoofdgroepen. De cursus stelt de klachten van de patiënt centraal. Op basis hiervan kan een eerste indeling worden gemaakt en kan een eerste behandeling worden ingezet. Pas na identificatie van de stof kan gerichte behandeling worden gegeven. Ook wordt uitvoerig aandacht besteed aan persoonlijke veiligheid. In de cursus wordt tevens casuïstiek behandeld.


Inleiding

De cursus Advanced HazMat Life Support (AHLS) handelt over de klinische gevolgen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen.


Naast etiologie en incidentie wordt vooral ingegaan op algemene behandelprincipes en het indelen van de klachten in toxidromen. Waarna gedetailleerde uiteenzetting volgt van de behandeling van veel voorkomende intoxicaties. Het hiertoe ontwikkelde algoritme is daarbij de leidraad.

Leerdoelen

Na het doorlopen van de cursus Advanced HazMat Life Support (AHLS) is de cursist in staat om:


  • De etiologie en incidentie van ongevallen met gevaarlijke stoffen te benoemen.
  • De verschillende niveaus van persoonlijke bescherming te benoemen.
  • De vijf toxidromen bij gevaarlijke stoffen te benoemen.
  • Te handelen naar het toxicologisch paradigma.
  • De verschillende vormen van (vermeende) stoffen te benoemen zoals deze bij terroristische aanslagen worden gebruikt.
  • De voorzorgsmaatregelen te benoemen die zowel op de ongeval plaats als bij de eerste opvang in het ziekenhuis genomen moeten worden.
  • Van diverse stoffen aan te geven op welke orgaansystemen zij inwerken, dan wel op welke metabole processen deze stoffen ingrijpen op cellulair niveau.
  • Van een aantal stoffen de specifieke antidota met bijbehorende doseringen te benoemen.

OSG

info@OSG.nl
306346580
7, Ringveste, A, Houten, 3992DD