Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Motiverende gespreksvoering NSPOH

  Veel professionals in occupational en public health houden zich bezig met gedragsverandering. Zij willen dat hun cliënten verstandige keuzes maken: dat ze gezond leven, productief werken, hun kinderen effectief opvoeden, zich inzetten in behandelingen enzovoort. Wil jij kennismaken met de processen die een rol spelen bij gedragsverandering? En hoe je daar als professional invloed op kunt uitoefenen? Doe dan deze module.

  place Utrecht
  add 12.0 punten
  euro_symbol € 890.00
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  17-05-2019 t/m 24-05-2019 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij zeer geschikt om incompany uit te voeren.

  In deze interactieve, tweedaagse module gaan we in op de processen die een rol spelen bij gedragsverandering. Daarbij kijken we hoe je daar als professional (in alle bescheidenheid) invloed op kunt uitoefenen. Wat weten we van de rol die ons brein daarin speelt? Wat is er nodig voor een duurzame gedragsverandering? Wat vraagt dat van jou als begeleider?

  We oefenen de basisvaardigheden (en enkele complexe vaardigheden) uit motiverende gespreksvoering. Daarnaast gaan we aan de slag met de meest krachtige technieken uit het oplossingsgericht werken. Voor heel lastige situaties kijken we ook nog even naar het provocatieve repertoire. Na afloop van deze training kun je daar waar nodig en gepast: ‘twijfel zaaien’, ‘ambivalentie begeleiden’, ‘beslissingen ondersteunen’, ‘cliënten krachtiger maken’ en ‘stagnerende situaties vlot trekken’.

  Tussen de twee moduledagen verwachten we dat je de geleerde vaardigheden zoveel mogelijk in de praktijk toepast.


  Docent:

  Het onderwijs wordt verzorgd door drs. Frans J.M. Vlek, senior trainer/coach bij NSPOH. Daarnaast werkt hij als psycholoog, MI trainer, master NLP en provocatief coach.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • heb je kennis van wetenschappelijke inzichten uit brain science en social learning.
  • heb je meer inzicht in het proces van gedragsverandering.
  • weet je hoe je hier het beste bij kunt aansluiten.
  • kun je vanuit de basishouding de gesprekstechnieken van motiverende gespreksvoering toepassen.
  • kun je oplossingsgericht werken en een vleugje uitdaging toevoegen: “let them do the sweating”.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up