Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Slaap en werk

  Slaap en slaapproblemen hebben grote invloed op de werkprestaties en belastbaarheid van werknemers. Werk je als bedrijfs- of verzekeringsarts en wil je je inzicht vergroten op het gebied van slaap en werk? Wil je ontdekken welke behandelingen mogelijk zijn? Doe dan deze eendaagse module.

  add 6 punten
  euro_symbol € 395.00
  event 16-04-2018 tot 08-04-2019
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-04-2018 09:30 - 16:30 Sneek
  08-04-2019 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Deze module is een (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleidingen bedrijfsgeneeskunde en verzekeringsgeneeskunde. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing.

  We starten deze interactieve, eendaagse module met een algemene inleiding over slaap, de stadia en functies. Vervolgens bespreken we de verschillende soorten slaapproblemen en hun mogelijke gevolgen. Daarbij hebben we specifiek aandacht voor beperkingen als gevolg van slaapproblemen. Ook de invloed op de belastbaarheid van mensen, op korte en langere termijn, komt aan bod.

  Daarnaast hebben we veel aandacht voor behandelmogelijkheden van slaapproblemen en wat de indicaties zijn voor de verschillende behandelingen. We gaan dieper in op de samenhang tussen slaapproblemen en stoornissen en beperkingen, ingewikkelde differentiaaldiagnoses en medicijngebruik.

  De leerstof wordt behandeld in interactieve presentaties, die worden ondersteund door videomateriaal. Je krijgt specifieke opdrachten om kennis en vaardigheden te oefenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.


  Het onderwijs wordt verzorgd door Karel Schreuder, arts-somnologist, Centrum voor Epilepsie en Slaapstoornissen SEIN Zwolle, Secretaris Nederlandse Stichting voor Slaap- Waakonderzoek (NSWO).

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • heb je je kennis verrijkt over nut en noodzaak van slaap.
  • kun je slaapproblemen (beter) benoemen en herkennen.
  • kun je situaties herkennen waar slaapproblematiek mogelijk een rol speelt.
  • heb je inzicht in de invloed van slaap en slaapstoornissen op de werkprestaties en belastbaarheid van werknemers.
  • weet je wat de behandelmogelijkheden zijn en wanneer doorverwijzing naar een specialist noodzakelijk is.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up