• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Epilepsie en verstandelijke gehandicapten in de ANW

  De cursus ‘Epilepsie en verstandelijk gehandicapten’ heeft tot doel de bekendheid bij zorgverleners te vergroten van:

  de verschillende vormen van epilepsie die kunnen optreden bij verstandelijk gehandicapten, de mogelijke stappen in de behandeling van een epileptische aanval en status epilepticus bij deze patiëntengroep.


  De cursus start met een pre-toets; dit is een diagnostische toets om vooraf uw basiskennis vast te stellen. Uw antwoorden worden voorzien van feedback. De cursus bestaat uit vier verschillende delen. Het eerste deel, met de titel "De eerste aanval”, start met een inleiding en een praktijkgerichte casus. Daarna volgt de theoretische uitleg voorzien van video’s die verschillende epileptische aanvallen tonen. Na afloop worden deze aanvallen geanalyseerd. Binnen de theorie is veel ruimte voor verdiepende informatie.

  De andere drie delen van deze cursus kennen een soortgelijke opbouw, waarin casuïstiek en theorie elkaar afwisselen ondersteund met schema’s, tekeningen en vragen. De cursus sluit af met een toets, waarmee u uw opgedane kennis kunt testen. Bent u niet geslaagd voor de toets, dan kunt u deze twee keer herkansen.

   

  Deze cursus is op uw computer, maar ook op uw tablet te volgen. Thuis of op het werk, wanneer het u uitkomt het hele jaar door!

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 71.00

  description

  Omschrijving

  Epilepsie is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening.In Nederland heeft ongeveer één op de honderdvijftig mensen een vorm van epilepsie. Die verhouding is bij mensen met een verstandelijke beperking zelfs één op de drie.  

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Op basis van het cognitieve karakter van deze e-learning module beslaan de leerdoelen met name feiten en begrippen. Om niet te vervallen in het benoemen, omschrijven, beschrijven en opsommen van kennis en begrippen, formuleer ik ze liever zodanig dat de cursist er een (re)productieve vaardigheid mee bereikt, namelijk het geven van informatie aan patiënten en hun familie. Hier kan in het kader van de CanMeds ook informeren van collegae aan worden toegevoegd.


  Behandeling:


  De zorgverlener kan de epilepsiepatiënt en zijn familie informeren over

  De behandelingsoverwegingen

  niet behandelen, zelf behandelen, doorverwijzen

  Anti-epileptische medicatie (AED), monotherapie dan wel polyfarmacie

  De behandeling van een ademhalingsdepressie

  Ketogeen dieet (benoemen)

  Nervus vagus stimulator (benoemen)

  Epilepsiechirurgie (benoemen)

  Status epilepticus

  De zorgverlener kan de epilepsiepatiënt en zijn familie informeren over

  Het verschil tussen Status epilepticus of Serie-aanvallen (definitie)

  Het doel van en de grenzen aan coupeermedicatie.

  business

  Organisatie

  business The Competence Group
  )
  phone 0302565625
  mail_outline info@huisartspraktijk.nl
  place Lorentzlaan 3 3401 MK IJsselstein

  eHuisartspraktijk biedt praktijkgerichte, geaccrediteerde nascholing in de vorm van e-learning en blended learning. Ideaal voor praktijkmedewerkers die optimale zorg willen combineren met actuele kennis.

  keyboard_arrow_up