Medicamenteuze behandeling van hypercholesterolemie

HypercholesterolemieCholesterolhart- en vaatziekten

Deze e-learningcursus gaat in op de verschillende behandelmogelijkheden voor hypercholesterolemie en bespreekt de voor- en nadelen van de beschikbare geneesmiddelen. 

Gratis
1.5-2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis
Opmerking :De cursusinhoud is gratis, de eindtoets kost 9,95 euro.

Beroepen

Ambulancechauffeur
2 Punten
Register Z
Apotheker
01 Nov 2020
31 Oct 2021
2 Punten
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
01 Nov 2020
31 Oct 2021
2 Punten
OA
Arts voor verstandelijk gehandicapten
1.5 Punten
ABC1
Dermatologie-assistent
2 Punten
Register Z
Omschrijving

Deze cursus brengt je op de hoogte van de medicamenteuze behandeling van een verhoogd cholesterolgehalte volgens de laatste inzichten. Aan bod komen welke patiënten voor behandeling in aanmerking komen en welke geneesmiddelen patiënten kunnen gebruiken om een verhoogd cholesterolgehalte te verlagen.


In Nederland overlijden jaarlijks 38.000 mensen aan hart- en vaatziekten. Ruim 1,6 miljoen mensen hebben een vorm van hart- en vaatziekten. Een verhoogd cholesterolgehalte is een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.


Om het cholesterolgehalte te verlagen zijn de laatste jaren verschillende nieuwe geneesmiddelen op de markt gekomen. Ook is meer duidelijk geworden over de effectiviteit op harde eindpunten van deze middelen. Ten slotte is de NHG-Standaard Cardiovasculair risicomanagement in 2019 herzien.

Instituut Verantwoord Medicijngebruik

info@ivm.nl
0888800400
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV