Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E)

Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is wettelijk verplicht. Met dit arbo-instrument brengt u de veiligheidsrisico’s van uw medewerkers in kaart en kunt u eenvoudig de gevaren en risico’s evalueren en verwerken in een plan van aanpak. De RI&E is ook relevant voor het verkrijgen van praktijkaccreditatie. Maar hoe stelt u zelf een RI&E op? U leert het in deze workshop. Ook op aanvraag: in...

225
3 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 225
Opmerking :Leden € 225,- / Niet-leden € 500,-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Organisatie en financiering 80 %
Omschrijving

Omschrijving

In de workshop stelt u, samen met een deskundige, een RI&E op voor uw eigen praktijk. Het onderzoek kunt u zelf online uitvoeren met de digitale RI&E van de SSFH. De digitale arbocatalogus biedt vervolgens inzicht in mogelijke oplossingen. Na afloop van de workshop beschikt u niet alleen over een kant-en-klare RI&E, maar ook over de benodigde kennis op arbogebied. 


De door de LHV ontwikkelde ‘RI&E Huisartsenpraktijk’ is overgenomen door de SSFH. De reden hiervan is één RI&E voor alle organisaties binnen de branche. De SSFH heeft het beheer overgenomen en beheert deze in samenhang met de Arbocatalogus Huisartsenzorg. De RI&E is compleet vernieuwd en dat heeft niet alleen invloed op de opmaak. Er zijn ook diverse opties bijgekomen. Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere gebruikers aanmaken om van dezelfde RI&E gebruik te maken en maatregelverantwoordelijken aanwijzen. Daarnaast zijn er in de vragenlijst koppelingen die verwijzen naar de nieuwe arbocatalogus.


Voor het invullen van de RI&E verandert er voor u als LHV lid niet veel, wanneer u ingelogd bent op de website van de LHV kunt u in de bovenste balk 'applicaties' aanklikken en vervolgens kiezen voor RI&E. U kunt samen met uw assistente deelnemen aan deze cursus. Belangrijk is dat u een laptop en uw inlogcode meeneemt!  

Inleiding

Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is wettelijk verplicht. Met dit arbo-instrument brengt u de veiligheidsrisico’s van uw medewerkers in kaart en kunt u eenvoudig de gevaren en risico’s evalueren en verwerken in een plan van aanpak. De RI&E is ook relevant voor het verkrijgen van praktijkaccreditatie. Maar hoe stelt u zelf een RI&E op? U leert het in deze workshop.


Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen.

Leerdoelen

U heeft inzicht in oplossingen op arbogebied.

U beschikt over een ingevulde RI&E.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL