• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Excursie 3 praktijken

  Hebt u bouwplannen? Bouwtekeningen zeggen veel, maar niet alles. Op excursie met de bouwadviesgroep-LHV kunt u nieuwbouwpraktijken aan den lijve ervaren, in de keuken kijken bij collega’s en alles vragen wat u maar wilt. U krijgt informatie over de functionele indeling van de praktijk, de 10 gouden regels en het bouwproces. In elke praktijk geeft een van de praktijkartsen toelichting.

  place Utrecht
  add 5.0 punten
  euro_symbol € 235.00
  event 26-02-2018 tot 31-12-2018
  access_time 12:00 - 18:00

  € LHV leden 235 euro Niet-leden 435 euro Aios €130,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  26-02-2018 t/m 31-12-2018 12:00 - 18:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  De ‘excursus 3 praktijken’ van de bouwadviesgroep-LHV is een combinatie van de cursus ‘Nieuwe huisvesting’ van de LHV-Academie en het bezoeken van drie recent gerealiseerde praktijken. De excursus wordt de gehele dag begeleid door een architect-adviseur van de bouwadviesgroep-LHV.Gedurende de dag worden de verschillende fasen van het ontwerp en bouwproces besproken: stappenplan, globale tijdspad, de onderdelen van een programma van eisen. Belangrijk zijn de tien gouden regels bij het betrekken van een nieuwe praktijkruimte.  Deze bepalen met de ruimtelijke mogelijkheden de ontwerpkeuzes.  Er wordt ingegaan op de financiële aspecten van huur of koop en de afweging die de huisarts kan maken. Daaraan verwant is de keuze om alleen of met meerdere collega’s een pand te betrekken en welke problemen en kansen dan op het pad van de huisarts met nieuwbouwplannen komen.  Dat vraagt ook om contracten en samenwerkingsafspraken van de verschillende deelnemers. Tijdens het praktijkbezoek kan de huisarts zijn plannen tegen het licht houden met de uitkomsten van zijn collega’s en leren van de hobbels die deze hebben meegemaakt. Tijdens de excursie worden de plannen concreter gemaakt en is er uitgebreid mogelijkheid om met de adviseur van de bouwadviesgroep-LHV van gedachten te wisselen.
  list

  Programma

  3 praktijken worden per luxe bus bezocht. In de bus is gelegenheid om in te gaan op de concrete vragen die bij de deelnemers leven. Naast de algemene informatie over de functionele indeling van de praktijk en het bouwproces krijgt u concrete aandachtspunten en adviezen aangereikt. U kunt uiteraard ook uw eigen (ver)bouwplan meenemen en voorleggen aan de architect-medewerker van de bouwadviesgroep-LHV.


  Deze cursus is speciaal bedoeld voor huisartsen die binnen afzienbare tijd een praktijk willen (ver)bouwen.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Kennis bouwproces en functionele indeling praktijk
  • Inzicht aandachtspunten ontwerp- en bouwproces
  • Kennis diverse indelings- en inrichtingsmogelijkheden praktijk
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL UTRECHT Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  keyboard_arrow_up