Deze cursus is verlopen

E-learning Visusklachten

oog

Visusklachten komen veel voor en hebben een variabele etiologie. De onderliggende oorzaken zijn een diverse groep oogheelkundige ziektebeelden die variëren van onschuldig en self limiting tot ernstige oogheelkundige pathologie die onbehandeld mogelijk blijvende visuele schade kunnen veroorzaken. De huisarts speelt de centrale en getalsmatig grote rol bij de duiding en aanpak van visusklachten.  De bedoeling van deze e-learning is om...

90.75
4 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 90.75
Opmerking :Inclusief btw, klik op de 'inschrijven' button voor meer informatie over wat er bij de kosten zit inbegrepen.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Mar 2017
28 Feb 2019
4 Punten
ABC1
Huisarts
01 Mar 2017
28 Feb 2019
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Mar 2017
28 Feb 2019
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Mar 2017
28 Feb 2019
4 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Een geaccrediteerde e-learning van drie uur. Deze cursus is opgezet om de oogheelkunde zoals die door de huisarts wordt bedreven toe te lichten. Aandoeningen van oogleden,oogharen,conjunctiva, cornea, sclera en uvea die gepaard (kunnen) gaan met een rood oog komen aanbod. Ook traumata die een rood oog tot gevolg kunnen hebben passeren de revue. De grote lijnen worden gevolgd. U bent na deze cursus in staat om de meest voorkomende beelden te interpreteren, alarmsymptomen bij het rode oog te herkennen en adequaat actie te ondernemen.

Inleiding

Visusklachten komen veel voor en hebben een variabele etiologie. De onderliggende oorzaken zijn een diverse groep oogheelkundige ziektebeelden die variëren van onschuldig en self limiting tot ernstige oogheelkundige pathologie die onbehandeld mogelijk blijvende visuele schade kunnen veroorzaken. De huisarts speelt de centrale en getalsmatig grote rol bij de duiding en aanpak van visusklachten. 

De bedoeling van deze e-learning is om visusklachten in de huisartspraktijk zo praktisch, efficiënt en veilig mogelijk te benaderen en door te nemen.

Programma

De opbouw is een systematische benadering met als hoofdstukken:

  • Epidemiologie, anatomie en fysiologie, refractie, kliniek en alarmsymptomen
  • Gezichtsscherpte: meting, gradatie en correctie
  • Visusklachten: Subjectief, Objectief, Evaluatie, Plan
  • Visusklachten en leeftijd
  • Visusklachten: Voorlichting, verwijzing, aandachtspunten
  • Visusklachten: Kernboodschappen


Leerdoelen

  • Kennisopbouw, herhaling en inprenting van de achtergronden en meest voorkomende oogheelkundige ziektebeelden in de huisartsenpraktijk.
  • De diagnostiek en behandeling van de meest voorkomen ziektebeelden in de huisartspraktijk.
  • Kennis en praktisch handelen op basis van oogheelkundige klachten en alarmsignalen.
  • Kennis, inzicht en directe toepassing van de ziektebeelden die zelf behandeld kunnen worden, de beelden waarbij een consult oogarts nuttig is, de beelden die moeten worden ingestuurd naar de oogarts en de spoedverwijzingen.

www.eyecareacademy.nl

phardus@xs4all.nl
3, p.a t haantje, t haantje, 7847TA