Deze cursus is verlopen

EBM voor oudere patiënten

Evidence Based Medicine is een begrip dat in de geneeskunde veel aandacht krijgt. Maar wat is het eigenlijk precies? En hoe kunt u als arts of arts in opleiding EBM inzetten voor het behandelen van oudere patiënten? Dit zijn vragen die in deze cursus 'EBM voor oudere patiënten' worden beantwoord. In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: Evidence-Based medicine Aan het begin van de cursus zal worden ingegaan op het begrip EBM....

Gratis
3 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis
Opmerking :n.v.t.

Beroepen

Anesthesioloog
27 Feb 2017
26 Feb 2019
3 Punten
ABAN
Arts
27 Feb 2017
26 Feb 2019
3 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
27 Feb 2017
26 Feb 2019
3 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
27 Feb 2017
26 Feb 2019
3 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
27 Feb 2017
26 Feb 2019
3 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Evidence Based Medicine is een begrip dat in de geneeskunde veel aandacht krijgt. Maar wat is het eigenlijk precies? En hoe kunt u als arts of arts in opleiding EBM inzetten voor het behandelen van oudere patiënten? Dit zijn vragen die in deze cursus 'EBM voor oudere patiënten' worden beantwoord.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Evidence-Based medicine

Aan het begin van de cursus zal worden ingegaan op het begrip EBM. De definitie van EBM zal aan bod komen. Ook wordt ingegaan op de geschiedenis en achtergrond van EBM.

De normen en waarden van de patiënt

Vervolgens wordt gekeken naar de oudere patiënt. Besproken wordt wat de kenmerken zijn van oudere patiënten. En hoe oudere patiënten van jongere patiënten verschillen. Ook de rol van het verouderingsproces komt hierbij aan bod.

Wetenschappelijk bewijs

Als derde wordt gesproken over wetenschappelijk bewijs. Besproken wordt in hoeverre wetenschappelijk bewijs toepasbaar is op oudere patiënten. En vooral ook waarom dat zo is.

Een beslissing nemen

Uiteindelijk zal een behandelbeslissing genomen moeten worden. Hierbij moeten de voor- en nadelen van een behandeling tegen elkaar worden afgewogen. Hoe dit gaat en waar rekening mee gehouden moet worden, komt ook aan bod.

Leerdoelen

  • Benoemen wat de drie pijlers van Evidence-Based Medicine (EBM) zijn.
  • Geven van een definitie van het verouderingsproces in eigen woorden.
  • Uitleggen wat de relatie is tussen het verouderingsproces en de drie elementen van EBM.
  • Toelichten waarom wetenschappelijk bewijs voor oudere patiënten anders geïnterpreteerd moet worden dan voor jongere patiënten.
  • Uitleggen dat de overwegingen voor het nemen van een (behandel)beslissing voor een oudere patiënt anders zijn dan voor een jongere patiënt.

Elevate Health

info@elevatehealth.eu
203, Newtonlaan, Utrecht, 3584BH