Deze cursus is verlopen

GGZ Kindcheck - KNMG-ABAN

De Wet meldcode helpt u om zorgvuldig en adequaat te handelen als u signalen opvangt van huiselijk geweld of kindermishandeling. De kindcheck is een onderdeel van die meldcode. En geldt dus voor alle professionals waarvoor ook de Wet Meldcode geldt. De kindcheck verplicht u om in bepaalde gevallen uit te zoeken of een cliënt of patiënt de zorg heeft voor minderjarige kinderen, en zo ja, of die kinderen daar veilig kunnen opgroeien. De...

25
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 25
Opmerking :Dit is excl. BTW

Beroepen

Anesthesioloog
28 Oct 2016
27 Oct 2018
1 Punten
ABAN
Arts
28 Oct 2016
27 Oct 2018
1 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
28 Oct 2016
27 Oct 2018
1 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
28 Oct 2016
27 Oct 2018
1 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
28 Oct 2016
27 Oct 2018
1 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 60 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

De Wet meldcode helpt u om zorgvuldig en adequaat te handelen als u signalen opvangt van huiselijk geweld of kindermishandeling. De kindcheck is een onderdeel van die meldcode. En geldt dus voor alle professionals waarvoor ook de Wet Meldcode geldt.


De kindcheck verplicht u om in bepaalde gevallen uit te zoeken of een cliënt of patiënt de zorg heeft voor minderjarige kinderen, en zo ja, of die kinderen daar veilig kunnen opgroeien. De kindcheck doet u bij volwassen cliënten / patiënten die in een (medische) situatie verkeren die minderjarige kinderen ernstige schade kan berokkenen. Dus ook als u alleen met volwassenen werkt, bent u verantwoordelijk voor het signaleren van kindermishandeling.


De kindcheck gaat over ‘oudersignalen’: ook als u het kind niet ziet of niets aan het kind ziet, kunt u zich afvragen of een kind veilig is bij zijn ouders. Als professional werkzaam in de GGZ en verslavingszorg bent u in de unieke positie om dergelijke signalen op te vangen en vervolgens met uw cliënt in gesprek te gaan over zijn of haar kinderen. Op deze manier kan de kindcheck helpen ernstige schade te voorkomen die bij kinderen kan ontstaan door de situatie waarin de ouder of opvoeder zich bevindt.


In deze cursus leert u aan de hand van interactieve opdrachten en praktijkgerichte video’s wat de kindcheck inhoudt, waarom het belangrijk is dat u die uitvoert en hoe u dat doet. U krijgt handvatten voor het vragen naar kinderen en naar de opvoeding. De cursus bevat een uitgebreide bibliotheek met aanvullende informatie over de kindcheck en hulpmiddelen om de kindcheck uit te voeren.

 

Augeo academy B.V.

helpdesk@augeo.nl
67, Hoofdstraat, Driebergen, 3971KD